İngiliz Müzisyenler Dostluk Konseri İçin Bursa'ya Geldi

İngiliz Müzisyenler Dostluk Konseri İçin Bursa'ya Geldi

Türk – İngiliz Dostluk Konseri için Bursa’ya gelen İngiltere’nin ilk Türk belediye başkanı olan Londra’nın Enfield Bölgesi Belediye Başkanı Ali Bakır, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Bursa’daki faaliyetler hakkında bilgi...

Türk – İngiliz Dostluk Konseri için Bursa’ya gelen İngiltere’nin ilk Türk belediye başkanı olan Londra’nın Enfield Bölgesi Belediye Başkanı Ali Bakır, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Bursa’daki faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü, Dünya Müziği Derneği Çok Sesli Korosu ve İngiltere’den gelen 30 kişilik müzisyen grubunun konseri 1 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapılacak ‘Türk- İngiliz Dostluk Konseri’nde sahneye çıkacak. ‘Cumhuriyet Bayramı’ kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilecek konser nedeniyle Adoramus Koro ve Orkestrası ile Bursa’ya gelen Londra’nın Enfield Bölgesi Belediye Başkanı Ali Bakır, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Tarihi Belediye binasında gerçekleştirilen görüşmede Bakır, Bursa’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, kültürler arası evrensel bir dil olan müzik sayesinde farklı coğrafyaların insanlarının aynı salonda bir araya gelebildiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık da ‘Türk – İngiliz Dostluk Konseri’nin Bursa ile Enfield arasındaki kültürel diyaloğu daha da artacağına işaret etti. Bursa’nın tarihi ve kültürel birikimi hakkında bilgiler veren ve kentin değerlerinin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdiğini hatırlatan Karlık, ziyaretin sonunda konuklarına, Bursa’ya özgü hediyeler takdim etti. Ziyarette İngiltere’den gelen heyete, Dünya Müzik Derneği Kurucu Üyesi ve Kent Konseyi Müzik Eğitimcisi Parkan Sanlıkol ile Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Sezen Özeke de hazır bulundu.

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, teleferik çalışmaları hakkında bilgi edinmek üzere kente gelen Mersin Toroslar Belediyesi heyeti ve Bulgaristan’dan gelen Pomaklar heyeti ile Kayıhan Hamamı Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Konuklara Bursa hakkında bilgiler veren Karlık, ziyaretin ardından heyet temsilcilerine Bursa’ya özgü hediyeler takdim etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.