İngiliz Firma Doha Metrosu’nundaki Hattı Dizayn Edecek

İngiliz Firma Doha Metrosu’nundaki Hattı Dizayn Edecek

İngiltere merkezli dizayn, mühendislik ve danışmanlık firması WS Atkins’in Katar’ın başkenti Doha’da inşaatı devam eden metro projesinde ‘Altın Hat’ dizayn ihalesini kazandığı bildirildi.Firma tarafından yapılan açıklamada 135...

İngiltere merkezli dizayn, mühendislik ve danışmanlık firması WS Atkins’in Katar’ın başkenti Doha’da inşaatı devam eden metro projesinde ‘Altın Hat’ dizayn ihalesini kazandığı bildirildi.

Firma tarafından yapılan açıklamada 135 milyon dolarlık ihale ile Doha Metrosu Altın Hat dizaynının önümüzdeki birkaç yıl içinde gerçekleştirileceği kaydedildi. Milyar dolarlık metro projesi Katar demiryolları şirketi tarafından yürütülüyor. Ana ihaleyi alan konsorsiyumda ise Türkiye’den Yapı Merkezi ve STFA, Yunanistan’dan Aktor, Hintli Larsen & Toubro ve Katarlı El Cabir Mühendislik bulunuyor.

Toplam 32 kilometre uzunluğundaki Altın Hat 2018’de tamamlanacak. Altın Hat, metronun ilk safhasındaki beş ihale paketinden birisi. Metrodaki diğer dört ihale paketi ise Kırmızı Hat Kuzey, Kırmızı Hat Güney, Yeşil Hat ve ana istasyonlardan oluşuyor. Mayıs 2013’te verilen bu ihalelerin toplam değeri 8.2 milyar doları buluyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.