İnek Yatağı

İnek Yatağı

İnek Yatağı

  Çiftlik ya da ahır sahibi hayvan yetiştiricileri için hayvanlarının rahat etmesi, elbette ki en önemli mesele olarak öne çıkmaktadır. Söz konusu hayvanlar arasında, bilhassa inekler, süt üretim i açısından belki de en önemli hayvan grubunu oluşturmaktadır. Çünkü süt üretiminin yüksek olması, sütün randımanın da yine aynı şekilde yüksek bir kalite arz etmesi, satış oranlarının artış veya azalış göstermesi ile kârlılık oranları açısından, üreticinin iş performansı üzerinde, doğrudan ana kaynak olarak etken teşkil etmektedir.

 

            Salt inekler açısından değil, her türlü büyükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından da kullanışlı olan inek yatağı, hayvanların üzerinde dinlenmekte ve uyumakta oldukları zeminin çok daha kaliteli bir çıtaya çıkarılması yönünden, son derece önemli ve gerekli bir ekipman olarak görülmektedir. Daha ayrıntılı bilgi alabilek için adresinin ziyaret edilmesi, ürün ile ilgilenen kişiler için faydalı olabilecek bilgilere ulaşmayı sağlayacaktır.

      
Özellikle elastiki bir yapı arz eden inek yatağı, yine elastik zemin sayesinde, hayvanın tüm yükünü rahat bir şekilde yayabilmesi sebebi ile yatış kalkış pozisyonu içerisinde iken bile büyük bir rahatlama sağlamayı başarır. Üstelik yine esneklik özelliği sayesinde de bacaklarda oluşması muhtemel temel sağlık problemi olan; decubitus oluşumunun bile önüne geçmeyi sağlar. Son derece uzun ömürlü ve dayanıklı olması ise başta inekler yer almak üzere, tüm hayvan türlerinin altına atılmakta olan sapa göre de ekonomik bir nitelik olanağı sunmaktadır.

Söz konusu hayvan zemininin sürekli bir biçimde kuru ve temiz kalması, hayvanların yine oldukça kolay bir şekilde temizlenebilmesini de sağlamayı başarmaktadır. Belki de en önemli artısı ise süt ve et verimi açısından, hayvan gelişiminin en önemli ölçüde artışına dayalı bir reform yapma özelliği olmaktadır denilebilir. Sahip olunan yalıtım özelliği nedeni ile tüm hayvanlar, soğuktan ve diğer tüm dış etkenlerden de kolaylık ile korunabilmeyi başarmaktadır. İneklerin, beton zemin nedeni ile oluşması muhtemel ayak kaymalarının da önüne geçilebilmektedir. Polimer yapısı aracılığı ile zemin yüzeylerinde, asla pislik barındırmamaktadır. adresi üzerinden, inek yatakları, güven ve kolaylık ilkeleri çerçevesinde, rahatlıkla satın alınabilmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.