İnanır: TIR şoförü uyumuş!

İnanır: TIR şoförü uyumuş!

Konya-Afyonkarahisar Karayolu'nda 9 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası sonrası kaza yapan araçlar olay yerinden kaldırıldı.

Kaza sonrası enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanarak karayolu trafiğe açıldı. Kaza yerine gelen Sarayönü Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ahmet İnanır, Sarayönü’nden saat 06.30’da iki tane araçlarının çıktığını ve Konya’da çalışan işçi götürdüğünü söyledi. İnanır, aldığı bilgiye göre karşıdan gelen TIR sürücüsünün uyuduğunu ileri sürerek, "Gidiş istikametine çıkarak yolu kapatıyor. Bizim minibüsle çarpışıyor. Minibüste toplam 15 kişi vardı. Diğer minibüste de 15 kişi vardı ama o araçta bir şey yok. Allah kimsenin başına vermesin” diye konuştu.

Kaza, saat 07.00 sıralarında Konya-Afyonkarahisar Karayolu'nun 40. kilometresi Sarayönü ilçesi yakınlarında meydana geldi. Halil İbrahim Esen idaresindeki 33 CLB 16 plakalı TIR, bölünmüş yoldan karşı şeride geçerek Sarayönü ilçesinden Konya’ya yolcu taşıyan Osman Demirkol’un (55) kullandığı 42 Z 4723 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Minibüse de arkasından gelen Sebahattin Özşuray (42) yönetimindeki 34 BH 6873 plakalı otomobil yüklü çekici çarptı. Kazada minibüs ve çekicinin sürücüleri ile minibüste yolcu olarak bulunan Dilek Demirkaya (32), Sadi Önal (51), Sıtkı Büyüksarı (51), Fehmi Bakırcı (56) ve İmdat Gümüş (37) olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak ambulanslarla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan TIR sürücü Halil İbrahim Esen (60) ve Ahmet Solak de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum