İnanç Turizminde, 2. Uluslararası Harakani Sempozyumu Bereketi

İnanç Turizminde, 2. Uluslararası Harakani Sempozyumu Bereketi

Kars'ta bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslar arası Harakani Sempozyumu şehrin inanç turizmine ciddi katkı sağladı. 3 gün süren sempozyuma 30 ülkeden 100'den fazla Üniversiteden bine yakın misafir katıldı. Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ve Ebu’l...

Kars'ta bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslar arası Harakani Sempozyumu şehrin inanç turizmine ciddi katkı sağladı. 3 gün süren sempozyuma 30 ülkeden 100'den fazla Üniversiteden bine yakın misafir katıldı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ve Ebu’l Hasan Harakani Vakfı tarafından organize edilen sempozyumda bu yıl 'Fütüvvet Medeniyetimizin Manevi Mimarlarından Ebu'l Hasan Harakani ve Horasan Erenleri' konuları işlendi. Ebu'l Hasan Harakani Vakfı Yavuz Uzgur yaptığı açıklamada; "Bu yıl 2. Uluslararası Harakani Sempozyumunu düzenledik. Anadolu'da medeniyetimizin kültür ve irfan temellerinin atıldığı bu serhat Kars şehrimiz dünyanın 30 ülkesinden yabancı misafirleri ve yurt içinden bine yakın katılımcıyı konuk etti. Çok güzel bir çalışma yaptık. Fütüvvet, gençlik, peygamberlerin mirası ve Harakani fütüvvetinin ahilikle devam etmesi ve bugün Selçuklu fütüvveti, Osmanlı ahiliği ve cumhuriyet hamiliğinde medeniyetimizin temellerinin atıldığı Kars şehrinde çok önemli bir konuydu. İlim adamlarımız, gönül dostları ve bilgelerle tartıştılar, konuştular. Çok mutluyuz ve sevinçliyiz."dedi.

Uluslar arası sempozyumun 3 gün sürdüğünü ifade eden Uzgur, "Medine-i-Münevere'den, Bağdat'tan, Şam'dan Bosna-Hersek'ten dünyanın birçok yerinden misafirler geldiler. Değişik faaliyetler ve programlar icra edildi. İlim adamlarımız 100'den fazla üniversiteden buraya teşrif ettiler. Onların sunumlarını, sohbetlerini, konuşmalarını takip etik ve hep beraber bu doyumsuz programı izledik." diye konuştu.

Uzgur ayrıca program süresince; Harakani'nin insan sevgisi, aşkı, muhabbeti, Allah'a olan kulluğu, fütüvvet, medeniyet, civanmertlik, ihsan, ihzar gibi birçok konuların işlendiğini ve sonuç bildirgesinin de yayınlanacağını belirterek, "İlim adamlarımız, medeniyetimize önemli katkılarda bulunan dostlarımız sohbetlerini sonuç olarak bize bildirecekler." ifadesini kullandı.

MUHİYİDDİN ŞEKUR: 'EZANI DUYABİLDİĞİNİZ İÇİN ÇOK ŞANSLISINIZ'

Sempozyum çerçevesinde, Evliya Camii Külliyesindeki Harakani Kültür Merkezinde düzenlenen programda; 24 yaşında Müslüman olmuş, psikolog ve mutasavvıf, 35 yıldır tasavvuf terbiyesiyle yetişmiş, Türkiye'de de kitapları bulunan Amerikalı Prof. Dr. Muhyiddin Şekur (Muhyi Abdul Shakoor), 'Soylu Savaşçının Cübbesine Dönüş: 21. yy Canlı Manevi Hayat' konulu konferans verdi.

Şekur, konferansının ilerleyen dakikalarında ezan okununca konuşmasını kesti ve ezanı sonuna kadar can kulağıyla dinledi. Ezan bittikten sonra dua eden Şekur, "Ezanı duyabileceğiniz bir ülkede yaşadığınız için çok şanslısınız." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.