İnananların sesi oldu

İnananların sesi oldu

Necmettin Erbakan’ın Anma programları sürüyor. MİLKO tarafından gerçekleştirilen programda konuşan Dr. Abdullah Sevim, “Erbakan hoca ülkenin ve Müslümanların zor zamanında çıktı, inananların sesi oldu” dedi

Milli Görüşçü Kuruluşlar Organizasyonu (MİLKO) tarafından Mevlana Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Abdullah Sevim, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BIR-DER),  Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD), Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM), Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER), İslam Toplumu Sosyal Medya Derneği (İSOMDER), Milli Gazete, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), Teknik Elemanlar Derneği (TEK-DER), Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) şube başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ortaokul öğrencileri tarafından Erbakan hoca hakkında yazılmış şiirler ve Erbakan’a yazılmış mektup okundu. Ayrıca Necmettin Erbakan Korosu tarafından marşlar seslendirildi.

YENİ BİR DÜNYANIN ADIMINI ATTI

3-2yavuz-aydin.jpg

Necmettin Erbakan hakkında hazırlanmış sinevizyon gösteriminin ardından MİLKO adına konuşan ÖĞ-DER Şube Başkanı Yavuz Aydın, “Erbakan Hocamızı rahmetle anıyoruz. O bir asrın lideridir. Kendisi İslam’ı tanımlarken, ‘İslam, İslam’ın konuşulmuşu, anlatılmışı değil, yapılmışı ve uygulanmışıdır’ derdi. Bu bakımdan eğitimciliğini ele alıyorsunuz, ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diyor ve bunu fırsat bulduğu anda uyguluyordu. Kendisi bir ekonomistti. Faiz sistemini ilk ondan öğrendik. Faizin ne demek olduğunu, bir işçinin vurmuş olduğu çekicin ne kadarının faize, ne kadarının haksız vergiye, ne kadarının evine gelir olarak geldiğini ondan dinledik” dedi. Erbakan Hoca’nın iyi bir mühendis olduğuna işaret eden Aydın, şöyle konuştu: “Ülkemiz üretim yapamazken o, uçak prototipi hazırlayıp projelendirerek sunmuştur. Üretelim dediğinde, ‘Biz dışarıdan alıyoruz, gerek yok’ denmiştir. Devrim otomobilini ortaya koyuyor, özgüvenini kaybetmiş millete özgüven veriyor. Gümüş motor nasıl kurulur onu öğretiyor. Faizsiz sistem nasıl kurulur onu öğretiyor. Havuz sistemi nasıl kurulur, İslam Birliği, bütün insanlığın saadeti nasıl sağlanır gösteriyor. Kendisine kumpaslar kurulurken nefes nefese 8 ülkeyi geziyor, D-8’u kuruyor. D-8, İslam Birliği’nin, yeni bir dünyanın çekirdeğidir. Bugün Milli Görüşçülere bıraktığı mirası saymaya gücümüz yetmez. Bıraktığı mirası, hedeflerini gerçekleştirmeyi Cenab-ı Hakk bizlere nasip eylesin.”

ZOR ZAMANDA ORTAYA ÇIKTI

3-3abdullah-sevim-(2).jpg

Daha sonra kürsüye gelen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Abdullah Sevim, Erbakan Hoca’nın mücadelesinin anlaşılabilmesi için O’nun Milli Görüş mücadelesine başlamadan önce İslam dünyasının halini anlamamız gerektiğini söyledi. 1897’de Basel’de Siyonist kongrenin toplandığını ve bu kongreden 50 yıl sonra Siyonist devletin kurulmasının kararlaştırıldığını belirterek, “Bu devlet arz-ı Mev’ud denilen topraklara kurulacaktı fakat bu topraklar üzerinde Osmanlı vardı. Bu bir engeldi. Harekete geçildi. Thedor Herzel uzun uğraşlardan sonra Osmanlı’nın tüm borçlarını ödemek, belirli miktarda altın önererek Filistin topraklarından pay istedi. Fakat Abdülhamit Han kabul etmedi. Sonra Abdulhamit’i tahttan indirme, Osmanlı’yı yıkma, Osmanlı sınırlarından İslam’ı kazıma kararı aldılar. Olayları hızlıca geçersek, hilafet kaldırıldı. Harf inkılabı yapıldı. Gece okuyup yazanlar, sabah okumaz yazmaz olarak kalktı. Bugün hala dedelerimizin kitabelerini okuyamıyoruz. arkasından balolarla, laikliğin siyasi hayata sokulması ile gelen süreç hayatımıza sokuldu. 50’li yılara kadar bu milletin Kur’an okumaktan bile mahrum bıraktılar. Kur’an eğitimi yasaklandı. Daha sonra İslam’ı yok etmek isteyen Siyonizm, ‘Ilımlı İslam’ projesini yürürlüğe koydu. Erbakan Hoca bu sırada akademik çalışma yapıyor, 1,5 senede doktora tezi hazırlamıştı. Türkiye’de kullanılan zirai motorların Almanya’da üretildiğini duyunca şok olmuş ve Türkiye’de yapılması için adım atmış, başarmıştır. Toplu iğneden en büyük makinaya kadar kendimizin yapması gerektiğini savunmuştur. Hocamız 1956’da Gümüş Motor’u kurmuş ve üretimine başlamış, ithalatçı firmalar fiyatları düşürmek zorunda kalmıştı.”

MÜSLÜMANLARIN GÜR SESİ OLDU

3-1-009.jpg

Necmettin Erbakan’ Odalar ve Borsalar Birliği ve siyasete atılma yolculuğunu anlatan Sevim, konuşmasına şöyle devam etti: “Konya’dan 3 vekil çıkaracak bir oyla seçildi. Ve Türkiye’de yeni bir dönem başladı. TBMM’deki 3,5 saatlik Avrupa Ekonomik Topluluğu konuşmasını hatırlıyoruz. Milli Nizam kuruluyor, kapatılıyor, Milli Selamet Partisi kuruluyor, seçimler sonucunda 48 vekil ve 3 senatörle mecliste yer alıyor. Bu çoğunluk 480 vekile bedel oldu. Türkiye artık Milli Görüş’ün rotaya girmek zorunda kaldı. Kıbrıs harekatı yapıldı. İmam Hatiplerin orta kısmı kapatılmıştı, açıldı, 81 olan sayı 350’ye çıkarıldı. İmamhatiplerin önü açıldı. Hocam konuşmasına ‘Esselamünaleyküm’ diyerek başlardı. O yılarda bu manşet olmuştu. O dönem İslam, Müslümanlık algısı farklıydı. Namaz kılan doktor evliya muamelesi görürdü. Kaymakam namaz kılmaz, Vali, Bakan namaz kılmaz gözüyle bakılıyordu. Milli Görüş böyle bir dönemde başladı. Hocam Müslümanların ülke yönetiminde rol almasında büyük emekleri oldu. Müslümanlığın gurur duyulacak bir şey olduğunu gösterdi. O olmasaydı, Müslümanlığın tüm hayatı kapsayan bir din olduğu akıllara gelmeyecekti. Ekonomik hayatın ancak faizsiz olduğu zaman adil olacağını anlamayacaktık.”  

Program sonunda ‘Sence Erbakan’ konulu resim ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

3-5-002.jpg

img_7404.jpg

img_7401.jpg

3-4-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum