İmplanttan Sonra Yemek Yenir Mı?

İmplanttan Sonra Yemek Yenir Mı?

İmplanttan Sonra Yemek Yenir Mı?

tedavisine başlandıktan ve tedavi bittikten sonra beslenme düzeninizin, yumuşak gıdalardan oluşmasında dikkat etmek gerekir. Titanyum parçanın çene kemiğine kaynadığı süre zarfında kemiğe kaynamaya çalışan üründe bir sarsılma ve zedelenme olmaması için yumuşak özellikleri bulunan gıdalar ile beslenmek uygun olacaktır. Ayrıca diş implantı kemik ile bütünlüğünü sağlayana dek sıcak soğuk yiyecek ve içecekler tüketmemeye de dikkat etmek gerekir.

Diş implantı tedavisi aşamasında yenebilecek besin maddeleri; ılık yoğurt, taze sıkılmış meyve suyu, haşlanmış sebze püreleri, peynir, çeşitli sebze çorbaları, ekmeğin iç kısmı, muhallebi gibi yumuşak olan ürünlerin ve sıvıların tüketilmesi önerilir. Doktorların bu aşamada yapılan içerisinde yer alan kalite düzeyi ameliyatın gidiş hattına göre tedavinin değerlendirilmesinden sonra sıcak ve soğuk yiyecekler hakkında detaylı olarak hasta ile konuşacaktır.

ın markası ve kullanılan ürün kalitesi ile alakalı olarak yeme düzeninde 5 ila 10 gün arasında aşırı dikkat ve kontrollerde gelişen ilerleme ve tedavinin gidişine göre farklılaştırılan bir yemek listesi ile karşılaşılabilinir. İmplant tedavisi için açılmış olan diş etleri sırası ile dikilerek kapatılır. Bu dikişler doktorun uygun bulduğu bir kontrolde alınır. Dikişlerin zarar görmesini engellemek için en azından dikişler alınana kadar sert cisimlerden kaçınılmalıdır. İmplantın ağzın belli bir bölümünde mi? Yoksa tümünde mi? Yapıldığı da yemek seçimleri kon,usunda önem taşır. Şayet belli bir bölümde ise ameliyatlı bölüm yerine sağlam olan diş bölgesini kullanmak mantıklıca olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.