İmirzalıoğlu: Uyuşturucu Kullanmadım, Denedim

İmirzalıoğlu: Uyuşturucu Kullanmadım, Denedim

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yargılanan oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, uyuşturucu kullanmadığını ama denediğini söyledi. Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi isimlerin de bulunduğu...

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yargılanan oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, uyuşturucu kullanmadığını ama denediğini söyledi.

Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi isimlerin de bulunduğu 53 şüpheli hakkında ‘uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak’ suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar getirildi.

Oyuncular Engin Altan Düzyatan ve Nehir Erdoğan tanık olarak ifade verdi. Oyuncu Cemil Büyükdöğerli ile telefon görüşmeleri sorulan Düzyatan, “Cemil’in annesi Fethiye’den zeytin yollamıştı. Ama polis zeytini uyuşturucu olarak yorumlamış.” dedi. Kenan İmirzalıoğlu'nun evinde Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal, Murat Yıldırım ile uyuşturucu kullandıkları iddiasına ise, “Murat Yıldırım ve Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte Galatasaray maçını izlemiştik.” açıklamasında bulundu.

Nehir Erdoğan da Sarp Apak’tan uyuşturucu almadığını belirterek, “Birlikte uyuşturucu kullanmadık. Onun kullandığını da görmedim.” diye konuştu.

Davanın sanıklarından oyuncu Kenan İmirzalıoğlu da ifade verdi. Suçlamaları reddeden İmirzalıoğlu, “Sanıklardan Eray Özbal’la aynı mahallede oturuyoruz. Meslekte büyüğümüzdür. Zor şartlarda çalıştığımız için beslenmemize dikkat etmemizi ister. Organik besinler almamızı ister. O yüzden ürettiği doğal gıdalardan verirdi. Telefon görüşmelerinde geçen süt ve incir gerçek süt ve incirdir.” dedi.

Mahkeme Başkanı’nın, “Eray Özbal’ın evine gittin mi?” sorusu üzerine İmirzalıoğlu, “Birkaç kez gittim. Balkonunda papatya ve çiçek yetiştirdiğini biliyorum. Uyuşturucu madde yapımında kullanılan bitkileri görsem de tanımam.” diye konuştu.

"Uyuşturucu madde kullanmıyorum ama denedim" diyen İmirzalıoğlu, “Operasyondan birkaç gün önce Yunanistan’ın Simni adasında kullanmıştım. Birkaç gün sonra teste girince de kanımda çıktı. Ben tütün içtiklerini zannetmiştim. İkram edilen sigarayı aldığımda uyuşturucu olduğunu anladım.” ifadelerini kullandı.

İmirzalıoğlu, “Eray Özbal memleketinden temin ettiği ceviz gibi doğal gıdaları bana veriyordu. Ben de parasını veriyordum.” deyince Mahkeme Başkanı, “Bu Eray mandıra mı işletiyor? Kaç kişiye bakıyor?” diye sordu. İmirzalıoğlu da, “Eray doğup büyüdüğü yerdeki kadınların yetiştirdiği doğal ürünleri temin edip bize veriyordu. O organik ürünleri bilirdi.” cevabını verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, “Eray çok iyi biliyor diyorsunuz ama ifadesinde yetiştirdiği bitkinin hint keneviri olduğunu bilmediğini söyledi.” dedi. İmirzalıoğlu’nun avukatı Cemalettin Mutlu’nun “Kazıklamışlar onu.” sözü ise salonda gülüşmelere neden oldu.

Telefon görüşmelerinde geçen ‘dondurma’ konusunu anlatan İmirzalıoğlu, “Eray, Yeşilköy’deki dondurmacıdan 5-6 kilo dondurma almıştı. Bunları kendi dolabına koymuştu. Gel buradan al demişti. Tapelerde geçen dondurma bu.” diye konuştu.

Eray Özbal’ın evinde yetiştirdiklerinden haberi olmadığını anlatan İmirzalıoğlu, “Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım’ın uyuşturucu kullandığını bilmiyorum. Onlardan uyuşturucu almadım ve onlara uyuşturucu vermedim.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.