İmamlara hakarete tepki

İmamlara hakarete tepki

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Atila Ayhan, imamlara ve tüm diyanet camiasına hakaret eden Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'ya tepki göstererek, özür dileme çağrısı yaptı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Atila Ayhan, İmamların Kuran kursu hocalarının tamamının zihinleri sülfürik asit dolu. Bunları nasıl temizleyeceksiniz?” diye konuşarak tüm Diyanet camiasına hakaret eden Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, kendi beyninin kalibresini göstermiştir” dedi Kamu-Sen İl Temsilciliğinde yaptığı basın toplantısında konuşan Ayhan, şunları söyledi: "Memleketimizde zihinler bulandı, akıllar tutuldu ve artık kantarın topuzu kaçtı. Bu milleti ve değerlerini temsil etmek için milletin oyuyla seçilen adına milletvekili denen bazı zavallılar toplumu din konusunda aydınlatma görevi anayasa ve kanunlarla verilen Diyanet İşleri Başkanlığını ve bu güzide kurumun vefakar ve fedakar personeline hakaret etmektedir. Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, bilinçaltında Diyanet ve İmam düşmanlığını sonunda hakaret ederek dile getirmiştir. Uçma, Türkiye'nin acı gerçeği olan şiddet ve kadına şiddet gibi önemli bir konuyu değerlendirirken 'imamların Kuran kursu hocalarının tamamının zihinleri sülfürik asit dolu. Bunları nasıl temizleyeceksiniz?' diye konuşarak tüm Diyanet camiasına hakaret ederek, kendi beyninin kalibresini göstermiştir."

DİYANET CAMİASINDAN ÖZÜR DİLE

"Diyanet çalışanları vefakârca 24 saat görev yapmaktadır" diyen Ayhan, "Toplumun sevinçli ve kederli her anında yanında bulunarak onlara her daim rehberlik etmektedir. Yüce Türk Milletinin oylarıyla seçilip Milletvekili olanların çıkardığı toplumun değerlerine uymayan yasa ve kanunlardan milletimiz gibi din görevlileri de rahatsızdır. Eğitim sistemini içinden çıkılmaz hale getiren milletvekili Uçma’nın mensup olduğu bakanlardır. Hırsızlık, cinayet, uyuşturucu, şiddet vb. kötü alışkanlıkların uygulanacak cezası milletvekilleri tarafından mecliste yasa ile belirlenmektedir. Vekile görevlerini hatırlatarak; Ey vekil Uçma; yarın gerçek aleme uçtuğunda ilk durak beğenmediğin imamım önü olacaktır. Bakalım beğenmediğin imam o görevleri yapmazsa senin durumun ne olur bir düşün? AKP’li Vekil Uçma'yı bu sözlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz. Bu ucube fikrinden en kısa zamanda vazgeçerek, tevbe ederek, tüm Diyanet camiasından özür dilemeye davet ediyoruz. Eğer özür dilemezse Türk adaletinden gerekli cevabı alacağından şüphemiz yoktur. Bu konunun sonucunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.