İmama sosyal medya linci

İmama sosyal medya linci

Son günlerde sosyal medya paylaşımları üzerinden adeta algı operasyonu yürütülüyor. Özellikle muhafazakâr çevrelerin yaptığı paylaşımlar, bir anda linç kampanyasına dönüşüyor.

Son günlerde sosyal medya paylaşımları üzerinden adeta algı operasyonu yürütülüyor. Özellikle muhafazakâr çevrelerin yaptığı paylaşımlar, bir anda linç kampanyasına dönüşüyor. Bu kampanyanın etkisinde kalan yetkililer, başörtüsünün faziletine vurgu yapan müdürü açığa alıyor, cuma namazına gitmeyenleri esprili bir dille camiye çağıran imama görevden el çektiriyor. Her gün yüzlerce benzer mesajların paylaşıldığı sosyal paylaşım sitelerinde “bir kişi ortaya atılıp” hayatı karartılıyor. Uyarı ya da idari ceza verilebilecek küçük hatalar görevden el çektirmelerle sonuçlanıyor.
 
PAYLAŞIM SEBEBİYLE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
 
Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi Halk Eğitim Merkezi’nde çalışan Akşam Sanat Okulu Müdürü Mustafa Özcan, eşi B.Ö. ile ortak kullandığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle açığa alınmıştı. Özcan’ın eşiyle ortak kullandığı Facebook’taki sayfadan, ’Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ise ya satılıktır ya kiralık’ yazılı döviz olan çarşaflı bir kadın fotoğrafı paylaştı. Kimseyi hedef almadan ve kimseyi hedef göstermeden yapılan bu paylaşımın ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın talimatıyla Mustafa Özcan görevden uzaklaştırıldı.
 
İMAM CUMAYA ÇAĞIRMAYACAKSA KİM ÇAĞIRACAK?
 
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Gedik köyü imamı A.Y., kendisine ait sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından, ’Hayırlı cumalar cuma’mız mübarek olsun. Cumaya gitmeyen erkekler bacımsınız’ paylaşımında bulununca maksatlı odakların hedefi olmuştu. Bayramiç Kaymakamlığı, Bayramiç Müftülüğü’ne resmi yazıyla imam A.Y.’nin açığa alınması talimatını verdi.
 
İmam hakkında ayrıca soruşturma yapılması istendi. Bunun üzerine A. Y. açığa alındı. Yerine başka imam görevlendirildi.
  
BURASI DA TÜRKİYE... AMA SONUÇ FARKLI..
 
Başörtülü kadın emniyet müdürünün fotoğrafını paylaşarak bunu Türkiye Cumhuriyeti’ne başkaldırı olarak niteleyen Yrd. Doç. Kaplan Uğurlu, hızını alamadı, emniyet müdürünün iffetine laf uzatmaktan da geri durmadı. Başörtülü meslektaşlarına ve öğrencilerine bakış açısını ortaya koyan bu öğretim görevlisi hâlâ görevinin başındayken, başörtülü kadının faziletini ifade etmek için yaptığı paylaşım nedeniyle açığa alınan okul müdürünün yaşadıkları, cuma namazının erkekler için önemini dile getiren  imama yapılan linç, darbe gecesi sela okuyan müezzinin yediği dayak...
 
Yrd. Doç. Dr. Kaplan Uğurlu Kırklareli Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünde öğretim üyesi…30 Ağustos da paylaştığı başörtülü kadın emniyet müdürünün fotoğrafının altına, adeta kin kusmuş. Törene katılan emniyet müdürünü Cumhuriyete başkaldırmakla itham eden Uğurlu, gelen yorumlara verdiği cevapta da kantarın topuzunu iyice kaçırmış. Başörtülü emniyet müdürünün kadınlığına ve iffetine dil uzatmaktan geri durmayan Uğurlu, pişkin ve pişkin cevaplar vermeyi de ihmal etmemiş. Öğretim görevlisi olduğunu unutan ya da nasıl olsa başörtüsüne sahip çıkan yok diye, ağzına geleni yazan Kaplan’a, YÖK’ün, Kırklareli Üniversitesi’nin ve  Fakülte yönetiminin nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.
 
PAYLAŞIM NEDENİYLE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
 
Geçtiğimiz günlerde Çanakka-le’nin Bayramiç İlçesi Halk Eğitim Merkezi’nde çalışan Akşam Sanat Okulu Müdürü Mustafa Özcan, eşi B.Ö. ile ortak kullandığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle açığa alınmıştı. Özcan’ın eşiyle ortak kullandığı Facebook’taki sayfadan ’Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ise ya satılıktır ya kiralık’ yazılı döviz bulunan çarşaflı bir kadın bulunan paylaşımda bulundu. Kimseyi hedef almadan ve kimseyi hedef göstermeden yapılan bu paylaşımın ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın talimatıyla Mustafa Özcan görevden uzaklaştırıldı.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ KADINA HAKARET
 
Bu yıl ki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında bir ilk yaşanmış, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, kadın polislerin başörtüsü kullanması serbest hale getirilmişti. Yönetmeliğin ardından, bir kadın emniyet müdürü başörtüsüyle törene katılmıştı. Anlaşılan bu durum  Kaplan Uğurlu’yu oldukça rahatsız etmiş. Uğurlu bunu meydan okumak olarak algılayıp, açmış ağzını yummuş gözünü. Vatandaşın can güvenliği için şehit olan polis teşkilatımızın emniyet müdürüyle açıkça dalga geçen Uğurlu, din adamlığından ve Türklük’ten de  dem vurmayı da ihmal etmemiş. Şehadet şerbetini içmeye hazır olan bir emniyet müdürümüzü Cumhuriyete başkaldırmakla itham etmiş.
 

 İMAM CUMA’YA ÇAĞIRMAYACAKSA KİM ÇAĞIRACAK
 
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Gedik köyü İmamı A.Y., kendisine ait sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından, ’Hayırlı cumalar cuma’mız mübarek olsun. Cumaya gitmeyen erkekler bacımsınız’ paylaşımında bulununca maksatlı odakların hedefi olmuştu. Bayramiç Kaymakamlığı, Bayramiç Müftülüğü’ne resmi yazıyla imam A. Y.’nin açığa alınması talimatını verdi. İmam hakkında ayrıca soruşturma yapılması istendi. Bunun üzerine A. Y. açığa alındı. Yerine başka imam görevlendirildi.

KAYNAK: MİLLİ GAZETE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum