Muzaffer Dereli

Muzaffer Dereli

İmam-Hatiplerin Başarısı

İmam-Hatiplerin Başarısı

Bugünlerde basında onların başarılarına şahit olmaktayız. Her yıl olduğu gibi… Bu da bizi gerçekten çok sevindiriyor.

İmam-Hatip Okulları gerçeği yıllardır Müslüman toplumumuzu sevindiren en güzel unsurlardan bir tanesidir. Bu milletin adeta bağrından koparak gelen bu nesil, bin yıllık altın sayfalarla tezyin edilmiş tarihimizin en güzel yansıtıcısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Onlar manevi ilimlerle birlikte maddî ilimleri de tahsil eden inançlı, ilim ve edeple dolu, insanlığa en doğruyu anlatabilecek kabiliyet ve terbiyede yetişen kıymetli bir nesildir.
Bu neslin yarım asrı aşkın semeresini, ortaya koyduğu eserleri Müslüman halkımız görmekte ve onları gerçekten takdir etmektedir. Bulunmuş oldukları görevlerde dürüst, kanaatkâr, yemeyen ve yedirmeyen gibi nice yönleriyle insanımızın sevgisini kazanırken, en önemlisi de Allah’ın rızasına ulaşmaktadırlar. Bu gerçekler daima takdir toplamakta ve onlara olan teveccühü günden güne artırmaktadır.
Biliyoruz ki insanın en güzel kazancı Allah sevgisine ulaşıp O’nun tarafından sevilmesidir. Yaratılış maksadı da budur. Bu maksada uygun her türlü gayret ve hizmetler daima teşvik edilmeli ve nesillerimiz bunlara yönlendirilmelidir. O halde insanı böylesine eşsiz manaya hazırlayan İmam-Hatip Liseleri de her platformda dile getirilmelidir. Zira insanın sadece dünyası değil, bir de ebedî olan âhiret hayatı vardır. Yavrularımızın sadece dünyalık adına yetiştirilmeye çalışılması ise çok büyük bir kayıptır. Kaldı ki İmam-Hatip’lerden yetişen nesillerimiz yukarıda da bahsetmeye çalıştığımız gibi hem dünya ve hem de âhiret başarılarına uygun tarzdadırlar. Onlar hem anne babalarının, hem toplumun ve hem de Allah’ın sevgisine mazhar olmaktadırlar. Zira okumuş oldukları en son ve en mükemmel din İslâm, zaten onlara bu gerçeği öğretmektedir. Olması gereken de budur.
Kendileri sebebiyle bu yazıyı kaleme aldığımız yavrularımızı yürekten kutluyor, kendilerine dua ediyor ve başarılarının devamını yüce Allah’ımızdan niyaz ediyoruz. Rize’den bir İmam-Hatiplimizin Türkiye ikincisi, Konya Selçuklu Anadolu İHL’den bir diğerinin Türkiye dokuzuncusu olması bizleri gerçekten sevindirmiş ve yüreklendirmiştir. Ayrıca yine Selçuklu Anadolu İHL’den 22. ve sayıları ilk binde 13 yavrumuz vardır. Allah hepsinden razı olsun. Tabii ki onların bir ayrımcılığa tâbî tutularak önlerinin kesilmesi bizleri yıllardır üzmektedir. Ama inşallah bu zulüm de bitecektir.
Bu vesileyle Türkiye’mizin her mekânında İmam-Hatip davasına gönül vermiş insanlarımızı tebrik eder gayretlerinin devamını niyaz ederiz. Ayrıca, böylesine yavrular yetiştiren anne-babaları, öğretmen ve idarecileri de tebrik eder, hizmetlerinin Allah katında kabulüne dua ederiz. Konya’mızda yıllardır beraber olduğumuz bütün İmam-Hatip camiası adına yavrularımızı yeniden tebrik ederiz. Yenilerini görmek dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Dereli Arşivi
SON YAZILAR