İlmi almak istiyorlar

İlmi almak istiyorlar

İslam Medeniyeti'nin dünyaya etkisinden bahseden Muharrem Turşucu, 1914’ten günümüze kadar olan süreçte Batılılar'ın İslam kimliğini soluklaştırma ve ilmi bu topraklardan alma çabası içinde olduğunu söyledi

Özel Enderun Liseleri'nde yeni eğitim yılının ilk veli toplantısı gerçekleşti. Toplantıyla veliler bilgilendirildi. Veli katılımının yoğun olduğu program Özel Enderun Liseleri Müdürü Said Turgut’un konuşmasıyla başladı. Turgut, Enderun'da eğitim sisteminin değerler eğitimi üzerine kurulu olduğunu, öğrencileri temelinde sevgi olan bir rol model anlayışıyla yetiştirdiklerini, bilim ve teknoloji çalışmalarına ağırlık vererek öğrencilerin başarılarını daha üst seviyeye çıkarmak istediklerini söyledi. Özel Enderun Liseleri’nin eğitim-öğretim ilkeleri ve genel kurallar hakkında öğrenci velilerine bilgi veren Turgut, ayrıca okulda rehberlik hizmetleri ve öğretim koordinatörlüğü konusuna da değindi. Yıl boyunca yapacakları çalışmalarda öğrenci velilerinden destek beklediklerini belirtti ve velilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Ardından Rehber Öğretmeni Halim Selvi söz aldı. Özel Enderun Liseleri’nde iki tür rehberlik anlayışıyla hareket ettiklerini, bunların “öğrencilerde güvenli kişilik oluşturmaya çalışmak ve öğrencilerin yeteneklerine dönük farkındalık oluşturmak ve geliştirmek” olduğunu söyledi.

ÖZEL ÖĞRETİM ÖNEMLİ

Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu ise, Osmanlı Devleti’nin yücelttiği İslam Medeniyeti’nin dünya tarihine etkisinden söz etti. İlmin geçmiş yıllarda bu topraklar üzerinde canlanıp filizlendiğini sonra etrafına yayıldığını ancak 1914’ten günümüze kadar olan süreçte Batılıların İslam kimliğini soluklaştırma ve ilmi bu topraklardan alma çabası içinde olduğunu, bunu yapmak için özel okullar kurup öğrenciler yetiştirdiğini, bu öğrencilerin ise bu topraklar üzerinde faaliyet gösterdiğini söyledi. Bu noktada özel öğretimin önemine değinen Muharrem Turşucu, Özel Enderun Liseleri’nin yoğun çalışmalarla İslam Medeniyeti’nin yeniden canlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Amaçlarına ulaşmak için öğrencilerin önündeki engelleri kaldırarak onların her alanda gelişmesine ön ayak olmaya çaba gösterdiklerini belirtti. Özel Enderun Liseleri’nin hem Konya’ya hem Türkiye’ye en iyi şekilde hizmet vermeyi hedeflediğini, yaptıkları çalışmalar neticesinde geleceğe emin adımlarla yürümenin mutluluğunu ve vicdanen rahatlığını yaşadıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Okul Aile Birliği üyelerinin seçildiği program, öğrenci velilerinin sınıf rehberlik öğretmenleriyle görüşmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.