İlkokulda “Zumba” tepkisi etkinliği iptal ettirdi

İlkokulda “Zumba” tepkisi etkinliği iptal ettirdi

Meram - Mehmet Hasan Sert İlkokulu tarafından “Zumba dansı etkinliği” vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine iptal edildi.

Meram - Mehmet Hasan Sert İlkokulu tarafından bugün 13’te okul bahçesinde yapılması planlanan, afişi bastırılan ve velilere sms ile haber verilen “Zumba” etkinliği vatandaşlardan gelen tepki üzerine iptal edildi. Okul tarafından velilere gönderilen mesajda, “Sayın velimiz. Yarın saat 13’te beslenme dostu okul projemiz kapsamında zumba eğitmeni Elenora ile okul bahçemizde ‘Zumba’ etkinliğimiz olacaktır. Tüm öğrencilerimizi kapsayan bir etkinliktir. Öğrencilerimiz yarın spor kıyafet ile okula gelebilir” denildi.

Kolombiya kökenli bir dans olarak son yıllarda Batı kültürünün genler üzerinde dayattığı bir unsur olan “Zumba”, giyim tarzı ve dans içindeki figürler ile kültür ve dini kurallara aykırı unsurlar barındırıyor.

Durumu gören veliler gelen mesajları sosyal medyada paylaşınca, “Çocuklarımıza hangi kültür aşılanmaya çalışıyor? Bu okul idarecileri ne yapmaya çalışıyor? Bizim kendi kültürümüzde spor yapacak pek çok alan varken, Batı’nın dayattığı kültürü niye çocuklarımıza ilkokul sıralarında aşılıyoruz?” yorumlarına neden oldu.

Konu ile ilgili bilgi almak için aradığımız Mehmet Hasan Sert İlkokulu yetkilileri de etkinliğin iptal olduğunu doğruladı. Yetkililer etkinliğin neden düzenlendiği ve neden iptal edildiği şeklindeki soruları ise “Size açıklama yapmak zorunda değiliz” diyerek yanıtladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerin konu ile ilgili bir soruşturma başlatıp başlatmayacağı ise merak konusu.


HÂLİD ŞEN  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum