Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

İlk yarının ikinci deplasman puanı güzel

İlk yarının ikinci deplasman puanı güzel

Süper Lig'de oynadığı 15 maçta deplasmandan sadece 1 puan getiren ve bunun sıkıntısını yaşayan yeşil beyazlılar, 16. haftada yeni teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde çıktığı ilk maçta deplasmandan 1 puanla dönerek hem haftayı kayıpsız hemde cetvelde bir maçın önemi konusunda ise üç puanla kapatmış oldu.
Kayserispor ligdeki konumu gereği oldukca sıkıntılı günler geçiren ve yavaş yavaş dirilme  alameti gösteren bir takım. Dolayısıyla bu maç öncesi hem temsilcimiz hemde komşu Kayserispor için bu maçın önemi çok büyüktü. Nitekim maç öncesi yapılan değerlendirmelerde de hep bu önem vurgulandı.
Torku Konyaspor'un avantajları hiç şüphesiz Kayseriye göre daha fazlaydı. Hem yeni Teknik Direktör Mesut Bakkal'ın ilk maçı olması, hemde eski teknik direktör Uğur Tütüneker'den sonra değişik bir sistemin sahaya yansıması avantajlardan birkaçıydı. Karşılaşmaya bakıldığında ise savunma ağırlıklı bir oyun ve kontrataklarla sonuca ulaşmayı benimseyen yeşil beyazlılar, tehlike hattından kurtulmak isteyen rakibi karşısında bunu kısmen başardı.
Kadro oluşumunda geçtiğimiz haftalardan farklı bir 11 sahada görev aldı. Gekas'ın Ergün Teber'in ve Djalma'nın birarada olması hücuma yönelik bir sistemin varlığının habercisi gibiydi. Ancak Teknik Direktör Bakkal'ın öncelikle savunmaya yönelik bir mantelite oluşturması sahaya yansıdı. Forvet oyuncusu olmasına rağmen geriye gelip top çıkartan Gekas'ın bu performansı düşünceyi güçlendiren etken oldu. İstatistiklere göre Kayserispor'un kullandığı 6 kornere karşın temsilcimiz Torku Konyaspor'un hiç korner kullanmaması ise savunma ağırlı oyunun en net fotoğrafıdır.  
Haftalardır bazı maçlarda oynadığı futbolu sonuca yansıtamayan yeşil beyazlılar, Kayseri karşısında zaman zaman tehlikeli ataklar görmüş olsalar da böylesi tehlikeli rakip karşısında sergiledikleri kontrollü futbol ile aldıkları 1 puanı hak ettiler diye düşünüyorum. Böylesi kritik bir deplasmandan alınan bir puan benim için 3 puan niteliği taşırken Eskişehir maçı öncesi de motivasyon olacaktır.
Mesut Bakkal'ın hem takımı daha net analiz etmesi hemde ilk maçında 1 puan alması kan değişiminin eseri diye yorumlanabilse de kağıt üzerinde kaliteleri tartışılmaz olan oyuncuların takım olarak eksiklerinin de devam ettiğini unutmamak gerekiyor.
Takımı zorlu hava şartlarına karşın Kayseri'de destekleyen taraftara da teşekkür etmek lazım. Çünkü bu önemli karşılaşmada alınan 1 puanda yeşil beyazlı taraftarların verdiği destek ile takımı ateşlemesi atlanmaması gereken bir konudur.
İç sahada oynanacak Eskişehir maçı ile devreyi tamamlayacak olan yeşil beyazlı temsilcimiz Torku Konyaspor, ligin ilk yarısını mutlaka 20 puanla kapatması gerekiyor. İkinci devre korkulu rüyalar görmemek için Eskişehir maçının galibiyetle sonuçlanması gerektiği düşüncesi umarım sahaya yansır ve arzulanan 3 puan haneye yazılır.
İç sahada oynanacak bu karşılaşmada da taraftarın desteği önem taşırken, oyuncuların eksiklerini gidererek soğuk kış günlerini üç puanla ısıtmaları tüm camia olarak en büyük beklentidir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR