İlk yarı beyaz  ikinci yarı siyahtı

İlk yarı beyaz ikinci yarı siyahtı

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ilk yarıda yaptıkları hataları ikinci yarıda düzeltmek istediklerini ancak maçın hiç de düşündükleri gibi gitmediğini söyledi. Kocaman: “İlk yarı nekadar beyazsa ikinci yarı o kadar siyahtı”

Süper Lig’in 10. haftasında evinde Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan Konyaspor’un Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç sonu açıklamalarda bulundu. Kocaman: “Y.Malatyaspor maçının 13.saniyesinde gelen kırmızı kartla 21 Ekim’den bugüne tamamen değişen, yeniden bir özgüven sorunu yaşayan bir takım olduk. O maçta alınan yenilgiyi takımımızın oyunun henüz 1.dakikasında 10 kişi kalmasına rağmen ortaya koyduğu mücadele ve kazanma hırsı, isteği, taraftarlarımızın muhteşem desteği ile anlatabiliriz. Ardından gelen Fenerbahçe maçı. Yine beklentilerin dışında bir maç. Bizim adımıza istemediğimiz bir sonuç. Kazanırsınız, kaybedersiniz onu da anlarım. Ama hafta içinde ZTK’da Eyüpspor’a karşı alınan yenilgi ve elenmenin ben dahil kimse izahını veremez. O maçın etkileri bugünkü maça da yansıdı. Oyunun ilk 15 dakikası yeni teknik direktörü ile yeni bir hava yakalamaya çalışan rakibimizin baskısı ve kontrolü altında geçti. Topla çıkışlarda pas bağlantılarında çok sayıda hata yaptık. Ama daha sonra kendimize geldik. Kontrol bizdeydi. Yapılan hatadan bulduğumuz golle öne geçtik. Soyunma odasına önde girdik. İkinci yarıda ise kontrolün elinde olduğu bir Gençlerbirliği vardı. İlk yarıdaki 15.dakikadan sonraki Konyaspor gitti yerine bambaşka, kendine ait oyunu oynayamayan, istediğimiz hiçbir şeyi yapamayan paramparça bir takım görüntüsü verdik. Eyüpspor maçının tahribatı yine bir özgüven sorununu ortaya çıkarttı. İleriye gidemeyen, orta sahada rakibe karşı istediklerini yapamayan bir durumdayken doğal olarak Gençlerbirliği üzerimize geldi. Uzatma dakikalarında kalemizi 10 kişi ile savunduğumuz bir anda böyle bir gol yemek ve kazanamamak gerçekten büyük üzüntü verici. Üzgünüz. Maçı 1-0 kazansaydık en azından ilerleyen haftalar öncesinde Y.Malatyaspor maçı ile başlayan seride kaybettiğimiz özgüveni yeniden kazanma adına bir adım atabilirdik. Ama şimdi tam tersi oldu. İçerisinde bulunduğumuz bu durumdan bir an önce çıkmanın çabasında olacağız. Bunun için elimizden geleni yapacağız” şeklinde görü belirtti.

Bir basın mensubunun ‘Taraftarlar alınan sonuçlara rağmen takıma olan inançlarından bir şey kaybetmeden destek vermeye devam ettiler. Onlar için neler söylersiniz?’ sorusuna “Y.Malatyaspor maçında ortaya çıkan tablo gerçekten çok güzeldi. Onlar tabiki de verdikleri desteğin karşılığını iyi sonuçla almak istiyorlar. Ama işte Y.Malatyaspor maçına kadar yumruk gibi olan bir takım, o maçta yaşananlardan dolayı 1 hafta içerisinde sebebini bizimde anlayamadığımız bir şekilde paramparça olup, özgüvenini kaybedebiliyor. Bu durumu en kısa zamanda çözümü kavuşturmak istiyoruz. Konyaspor taraftarının ne kadar iyi bir taraftar olduğunu zor günlerde takımına olan desteğini herkes biliyor. Sonuçlardan dolayı çok üzgünüz” cevabını verdi.

7 MAÇ SONRA HERŞEY BELLİ OLUR

Aykut Kocaman, ligde önlerinde ilk yarının tamamlanmasına 7 maç daha olduğunu ifade ederek, “Şimdiden transfer, takımdan gidecekler-gelecekler konularını konuşmanın kimseye bir yararı yok. Çünkü bizim için şu an en önemli konu kalan 7 maçı toplayabildiğimiz en yüksek puanları toplayarak tamamlamak. Bugün bu maçı kazansaydık 15 puana yükselecektik ve üst sıralarda kendimize yer bulma adına önemli bir avantaj elde edecektik. Olmadı. Odaklanmamız gereken konu önümüzdeki 7 maç. Ondan sonra zaten her şey belli olur” derken, sezon baçında genç oyunculara güvenerek forvete sadece Riad Bajic’in transfer edilmesi ile ilgili olarak da “Şimdi olsa yine öyle bir karar veririm. Çünkü kulüplerimizin hiç birinini ekonomik anlamda rahat olmadığı herkesin malumu. Her kulübün sıkıntıları var. Böyle bir dönemde sezon başında yaş ortalaması ve maddi olarak yüksek olan oyuncuları göndererek yerlerine daha az maliyetli ve yaş ortalaması düşük oyuncuları transfer ettik. Ben kendilerine güveniyordum. Şimdi de bu güvenim devam ediyor. Üreterek değil de harcayarak içerisinde bulunulan maddi durumdan kurtulmak imkansız. Bu tüm takımlar için geçerli. Konyaspor’un ekonomik anlamda yaşanılan sorunlardan en az etkilenmesi ve buna maruz kalması bizim bu takımda yapmamız gereken konulardan biri” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.