İlk mahsul arpa 12  liradan işlem gördü

İlk mahsul arpa 12 liradan işlem gördü

Konya Ovası’nın 2018 hububat hasat sezonunun ilk mahsul arpa satışı Konya Ticaret Borsası satış salonunda gerçekleştirildi. Geleneksel usulle satışa sunulan arpanın kilogramı 12 TL'den işlem gördü.

2018-19 sezonu hububat alımına duayla başlayan Konya Ticaret Borsası üyeleri, ilk mahsulün satışını Elektronik Satış Salonu'nda geleneksel açık artırma usulü ile gerçekleştirdi. Konya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Namık Köklüsoy yılın ilk mahsul arpasını 12 TL fiyatla satın alan Ünkan Tarım Şirketi'nden Hatıp Musa Ünsal ve yılın ilk mahsul arpasını satan Karatay Hayıroğlu Mahallesinden Ahmet Selim Ulusoy'u tebrik etti.

ARPA REKOLTESİ ARTACAK

Köklüsoy: “Öncelikle hasat sezonunun tüm üreticilerimiz, üyelerimiz ve ülkemiz adına bereketli geçmesini diliyorum. Hasat sezonumuz geçen yıla göre on beş gün daha erken başladı. Birçok bölgemizde de durum böyle. Bu yıl hububat rekolte tahminleri buğdayda 20,5 milyon ton, arpada ise bir miktar artışla 7,5 ila 8 milyon ton civarında öngörülmektedir. Hububatta şuan için herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir. Hasat başlangıcında olmamız sebebiyle çiftçilerimizden dane kayıplarının önüne geçmek için zamanında hasat yapmalarını ve bakımları yapılmış hasat makineleriyle hasat yapmalarını istiyoruz. Bu hassasiyet hem çiftçilerimizin hem de tarımsal ekonomimizin faydasına olacaktır. Çünkü hasatta yaklaşık 4 milyar TL tarlada kalıyor. Bu para ekonomimize kazandırılmalı” dedi. Ovanın ilk mahsul arpasını satın alan Ünkan Tarım Şirketi'nden Hatıp Musa Ünsal, şirket olarak ilk mahsul arpayı almaktan mutluluk duyduklarını belirterek tüm tarım camiasını bereketli bir hasat sezonu diledi. Geçtiğimiz yıllarda da ilk mahsulleri aldıklarını söyleyen Ünsal, bu gelenek satış salonumuzda geleneksel usullere göre yapılıyor ve üyeler arasında ilk ürünü alma yarışını naif bir hale dönüştürüyor dedi. Karatay Hayıroğlu Mahallesinden Müstahsil Ahmet Selim Ulusoy, Borsa’ya yılın ilk mahsulünü getirmek için çok emek harcadıklarını ve getirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, bu sezon ekinlerin iyi olduğunu söyledi. Satış işleminin bitmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi. İlk mahsul arpayı satın alan tüccara ve satan çiftçiye Konya Ticaret Borsası tarafından hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.