Ilıcalı Fransız Turistlere Rehber Oldu

Ilıcalı Fransız Turistlere Rehber Oldu

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı bisiklet tutkunu Fransız turistlere rehberlik etti. Ulu Cami mevkiinde turistlerle sohbet ortamı yakalayan milletvekili Ilıcalı şehri ilgiyle gezen turi...

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı bisiklet tutkunu Fransız turistlere rehberlik etti. Ulu Cami mevkiinde turistlerle sohbet ortamı yakalayan milletvekili Ilıcalı şehri ilgiyle gezen turistlere Erzurum’un tarihi, kültür ve sanat faaliyetleri ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi.

Brigitte Mercat ve Nicolan Mercat çifti ve Türkiye’de tanışıp arkadaş edindikleri Pierre Beauchamps isimli Fransız vatandaşlar pedal çevirerek dünyayı gezme arzusu ile Fransa’nın Lyon şehrinden hareket etti. Türkiye’de hemen hemen her şehri gezen üç macera tutkunu Erzurum durağında Milletvekili Ilıcalı’nın misafiri oldu. Tebrizkapı Sanat Çarşısında misafirlerini ağırlayan Ilıcalı, misafirleri ile birlikte yeni açılan bir marketin açılışına katıldı. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Erzurum’a yapılan yatırımları, kış oyunlarının Erzurum için katma değer kazandırdığını ve şehrin kış termal turizmini geliştirecek projelerden bahsederek Erzurum’un turizm ve tarih kokan bir kent olduğuna vurgu yaptı.

Erzurum’un yemek kültürünü ve mimarisini beğendiklerini söyleyen turistler Mustafa Ilıcalı’ya Fransa’daki kış turizmi hakkında bilgi verdi. Alpler bölgesinde her yıl turist açısından yoğun bir kış sezonu geçirdiklerine belirten Nicolan Mercat, Palandöken Kayak Merkezinin müşterilerine sunduğu imkanların ekonomik olarak uygun bulduğunu ve otellerin konfor açısından beğendiklerini ifade etti.

Erzurum’un turizm potansiyeli açısından önemli bir şehir olduğunu anlatan Prof. Dr. Ilıcalı, turistlere Aziziye Termal Otelini gezdirdi. Otelin imkanlarını kullanan turistler, Ilıcalı’ya ilgisinden dolayı teşekkür ederek Erzurum’u, gittikleri her yerde kültürü, termal ve kış turizmi ile anlatacaklarının sözünü verdi. Pedal severler, Erzurum’dan sonraki duraklarının Irak olduğunu belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.