Ilgın Şeker'i almaktan vaz mı geçtiler?

Ilgın Şeker'i almaktan vaz mı geçtiler?

İddialara göre Ilgın Şeker Fabrikası'nı alan Alteks Tekstil, ekonomik sıkıntılardan ve döviz kurundaki yükselişten dolayı ödemesi gereken miktarı ödeyemedi.

Alınan bir karar ile özelleştirilen 14 Şeker Fabrikası arasında yer alan Ilgın Şeker Fabrikası'nın ihalesinin ve onayının 1 ayda yapılmasına rağmen, 3 aydır devredilememiş olması akıllardaki soru işaretlerini artırıyor. Şeker Fabrikalarını alan şirketlerin aklı karışık. İddialara göre Ilgın Şeker Fabrikası'nı alan Alteks Tekstil, ekonomik sıkıntılardan ve döviz kurundaki yükselişten dolayı ödemesi gereken miktarı ödeyemedi. 637 milyon lirayı satılan Ilgın Şeker Fabrikası için Alteks Tekstil'in 193 milyon TL yatırması gerekiyordu fakat firma bu parayı hala yatıramadı. Alteks Tekstil'in Ilgın Şeker Fabrikası için yatırdığı para toplamda 10 milyon TL, bu paranın zaten 5 milyon TL'si de ihale parasıydı. Alteks, eğer fabrikayı almaktan vazgeçerse, 10 milyon TL'sinin de yanacağı öğrenildi. 

Alteks'in fabrikayı almaktan vazgeçtiği söyleniyor. Ilgın Şeker Fabrikası'na ikinci talibi olan Doğuş Gıda'nın ise Ilgın Şeker Fabrikası'nı almak için niyetli olduğu biliniyor. Fakat Doğuş Gıda da kredi bulamıyor. Bir diğer iddiaya göre de Doğuş Gıda'nın aldığı 3 Şeker Fabrikası'nı almaktan vazgeçtiği söyleniyor. Tarım Uzmanı Sadettin İnan'ın Milli Gazete'de yaptığı "Şeker Fabrikalarını alan firmaların aklı karışık" haberi iddiaları doğruluyor.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum