İletişimciler, Gazetecilerle Buluştu

İletişimciler, Gazetecilerle Buluştu

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunmak üzere Sivas Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı Aydın Deliktaş ve Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan katılımıyla...

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunmak üzere Sivas Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı Aydın Deliktaş ve Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan katılımıyla 'Gazeteciliğe Giriş' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

    Fakültenin konferans salonundaki söyleşiyi CÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mustafa Yüksel, medya kuruluşlarının temsilcileri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler takip etti. Söyleşi öncesinde açılış konuşması yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu tarz etkinlikleri gerçekleştireceklerini belirterek bu konuda kendilerine destekte bulunan gazetecilere teşekkür etti. “Gazetecilerin ülkeye tek katkısı vatandaşların bilgilendirilmesi değildir.” diyen Erol, “Gazeteciler toplumda ortak kültürün oluşmasında ve demokrasinin gelişmesi konusunda da önemli bir rol üstlenirler. Özgür medya yoksa demokrasi de gelişemez” dedi.

    Söyleşide konuşan Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Aydın Deliktaş, mesleğe başlamaya hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Deliktaş “Gazeteci olarak dilinize yani Türkçe'ye hakim olacaksınız. Bir virgülü nereye koyacağınız bile çok önemlidir. Bir haberi izlerken ya da okurken gözünüzde o haberin oluşum aşamasını canlandırın. Çok konuşmak yerine çok dinleyin” şeklinde konuştu. Deliktaş, İletişimcilere tek başına diplomanın yeterli olmadığını, bu mesleği yapmak isteyenlerin kendini her anlamda geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

    Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan da gazeteciliğin ulvi ve kutsal bir meslek olduğunun altını çizerek "Bazı meslek erbaplarını başka işlerde görürsünüz. Ama gazeteci gerekirse açlık sınırının altında yaşar ama başka iş yapmaz. Gazeteci mesleğine aşıktır. Gazeteci mesleğiyle evlidir." ifadelerine yer verdi.

    Soru cevap şeklinde devam eden söyleşinin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Deliktaş ve Çağlayan'a teşekkür belgesi verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.