İlerleme Raporu’na Bıe’den Onay

İlerleme Raporu’na Bıe’den Onay

EXPO’ların hangi ülkede yapılacağına karar veren Uluslararası Sergiler Bürosu’nun (BIE) İcra Komitesi, EXPO 2016 Antalya ilerleme raporuna onay verdi.Fransa’nın başkenti Paris’teki BIE Merkezi’ndeki 1...

EXPO’ların hangi ülkede yapılacağına karar veren Uluslararası Sergiler Bürosu’nun (BIE) İcra Komitesi, EXPO 2016 Antalya ilerleme raporuna onay verdi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki BIE Merkezi’ndeki 12 üyeli İcra Komitesi toplantısına BIE Başkanı Steen Christensen, BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertales, Türkiye’nin BIE Daimi Temsilcisi Büyükelçi Murat Ersavcı’nın yanı sıra ülke temsilcileri katıldı. İcra Komitesi Başkanı, Güney Koreli M.Choi’nin yönettiği toplantıda, EXPO 2016 Antalya Ajansı Dış İlişkiler Müşaviri Hanim Dur, 1.121 dönümlük alandaki çalışmaları, ülke katılımları ve açılışı töreni ile ilgili detaylı sunum yaptı. 22 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açılışını yaptığı törene ilişkin görüntüler de İcra Komitesi üyelerine izletildi. Güney Koreli Başkan M.Choi, “Başarılı bir açılış töreni yaptığınız için kutluyorum, sonraki süreçte BIE Genel Sekreterliği ile yakın işbirliğinizi sürdürmenizi diliyoruz” dedi. 1990 yılında Osaka Kenti’nde 78 ülke ile en fazla katılımın ardından A-1 kategorisindeki 52 ülkenin katıldığı EXPO 2016 Antalya’nın açılış törenine BIE Genel Sekreteri Loscertales de katılmıştı.

Hanim Dur, ayrıca BIE Bilgi ve Teknoloji Komitesi’ne EXPO 2016 Antalya’nın tanıtım stratejisini anlatan raporu da sundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.