İlçenin havası değişti

İlçenin havası değişti

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2017 yılı bütçelerinin 260 milyon TL'ye yükseldiğini aktararak, “Karatay'ın havası değişiyor. İlçenin eski halinden eser yok. Karatay, her gün bir yenilik ile tanışıyor” dedi

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Hançerli, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; teşekkür etti. Ziyarette Karatay'a yapılan yatırımlar ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

4-3-038.jpg

AYNI ANDA 3 DÜĞÜN YAPILACAK

Karatay'ın çehresinin değiştiğini dile getiren Hançerli, Karatay'a bin 220 metrekarelik ve bin kişilik bir kapalı salon kazandırdıklarını aktardı. 2 adet kır düğün salonu inşa ettiklerini belirten Hançerli, şunları kaydetti: “Karaaslan Üzümcü Mahallesi Kanal Caddesi üzerinde Konya'nın en büyüğü olan Karatay Belediyesi Kır Düğün salonu toplam 46 bin 672 metrekare alanda 1 adet bin kişilik kapalı düğün salonu, 2 adet biner kişilik kır düğün salonuyla; toplam 3 bin kapasiteli olup, aynı anda 3 düğünün gerçekleşmesine olanak sağlamaktadır. Bodrum katta yer alan 230 araçlık otopark ve 88 araçlık açık otopar ile düğüne gelen misafirlerin park sorunu yaşamamaları sağlanacaktır.”

4-1-035.jpg

2018'İN 2. AYINDA TAMAMLANACAK

Karaaslan Üzümcü Mahallesi'nde gerçekleştirilecek olan farklı bir proje için çevre duyarlılığının en üst düzeyde yapıldığını söyleyen Hançerli, ağaçları koruyarak projelendirmeyi gerçekleştirdiklerini belirtti. 6 bin 340 metrekare donatı alanını Karatay'a kazandırdıklarını ifade eden Hançerli, “Vatandaşımıza sosyal ve kültürel imkanlar tanımaya devam ediyoruz. Bu projenin içinde 466 adet 100 metrekare bireysel piknik alanı, 466 adet kamelya, 466 adet bir buçuk metrekare mangal alanı ve toplam 29 bin 825 metrekare de yeşil alan olacak. Yine Erler Mahallesi pazar yerini 3 bin 843 metrekare arsa üzerine kuracağız. Toplam bin 867 metrekare kapalı alana sahip olacak. Pazar markete hizmet edecek tesiste; mescit, bay-bayan-engelli tuvaletleri, çay ocağı, elektrik odası, hidrofor odası ve güvenlik odaları olacak. İnşaat Katma Değer Vergisi (KDV) dahil, 1 milyon 150 bin 500 liraya mal olacak. İşin başlangıç tarihi 19 Eylül. İnşallah, 2018 yılının 2. ayında tamamlanacak” açıklamalarında bulundu.

4-1-035.jpg

6 ARAÇ BOŞALTIM GERÇEKLEŞTİRECEK

Atık Transfer Merkezi ile ilgili bilgiler veren Hançerli, merkezin 8 bin 843 metrekare arsa üzerine yapılacağını dile getirdi. “İstasyon alanı bin 960 metrekare, güvenlik binası alanı ise 38 metrekare olacak” diyen Hançerli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Arsa bir metre yüksekliğinde betonarme duvar ve üzerine galvaniz kaplama örgü tel ile çevrelendi. Merkez, aynı anda 6 adet çöp aracı çöp boşaltım işlemi yapabilecek kapasitede tasarlandı. Zeminde ise yüzey sertleştiricili su geçirimsiz saha betonu uygulaması yapılacaktır. Ayrıca tesisin güvenliği için girişte güvenlik binası olacak. Bir milyon 87 bin 840 TL'ye mal olacak. 22 Eylül'de başlattığımız çalışma 2018 yılının 4. ayında bitirilecek. Ortakonak Caminin restorasyonunu gerçekleştiriyoruz. Maliyeti 513 bin 298 lira olacak. Akörenkışla, Göçü, Karakaya Mahallelerine açık halı saha yaptırıyoruz. Bu yatırımın maliyeti de 663 bin 160 lira olacak.”

2rgahckrovuowwocss.jpg

12 BİN 415 MİLYONLUK BEDEL

Karatay Belediyesi'nin en önemli yatırımları arasında yer alan İsmil Termal Tesisleri ile ilgili son gelişmeleri de açıklayan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, sosyal tesisin 10 bin metrekarelik bir alana düşünüldüğünü hatırlattı. Tesisin içinde konferans salonlarının, 200 kişilik restorasyonun, marketin, bay bayan termal havuzların, buhar banyosu ve hamamların olacağını konuşmalarına ekleyen Hançerli, “7 bloklu 112 daire olacak. 1 blok 2 katlı ve 16 daire şeklinde düşünüldü. Yenileme çalışmaları sürüyor. Kaplıca alanına isabet eden taşınmaz ve üzerinde bulunan binalr için toplamda 12 bin 415 milyon TL bedel ödenerek satın alındı” diye konuştu.

DİŞ HASTANESİNDE HASTA KABULÜNE BAŞLANIYOR

“ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete başlıyor. Mini diş hastanesi hasta kabulüne başlayacak” diyen Hançerli, ayrıca 24 mahalle ve semtte 2004-2017 yılları arasında 13 bin 644 konut üretildiğini aktardı. Hançerli, “Karatay, Kentsel dönüşüm ile imaj değiştirerek, 21. yüzyılın en güzel kentini oluşturmak adına emin adımlarla ilerliyor.  36 mahallede 12 bin 850 metrekarelik alanı kapsayan revizyon imar planı yapıldı. Belediye bütçemiz 20 milyon TL'den 260 milyon TL'ye yükselmiştir. 10 okula 120 ek derslik yapımı sağlandı. Belediye bütçesinden 5 okul Milli Eğitime kazandırıldı. Sosyal projelerimiz de devam ediyor. Karatay'da yaşayan ve gelir seviyesi düşük olan vatandaşlarımıza Karatay Kart uygulamasını gerçekleştiriyoruz. 12 ay boyunca geçerli olan kartla alışveriş yapılabiliyor. Aşevimizde her gün 2 öğün 4 çeşit yemek 86 aileye veriliyor. 29 bin 486 bebeğe 'Hoş geldin bebek projesi' kapsamında hediye verdik. Toplam 19 adet emekli konağı inşa ettik. Konya'nın en büyük şehir parkı Karatay Şehir Parkı'nı kazandırdık. 343 bin 300 metrekarelik alanı 1 yılda 1 milyon 13 bin 743 kişi ziyaret etti. 37 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Karatay Hayvanat Bahçesinde 40 tür, 81 çeşit toplam 592 hayvan barınıyor. Yeşil alan çalışmaları neticesinde 4 bin metrekarelik yeşil alan modern mimari ile içi içe yükselerek yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir gelecek sağlıyor. 19 Sağlık ocağını İl Sağlık Müdürlüğü'ne devrettik. Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi Türkiye'de ilk.  Maliyeti 2 bin 200 TL olan merkezde 45 hastaya hizmet veriliyor.” Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da Başkanı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.