İlçelerin tamamında yol sıkıntısı var

İlçelerin tamamında yol sıkıntısı var

Ağır tonajlı araçların geçmesi, alt yapı çalışmaları ve kar, yağmur, sel ile toprak kayması gibi doğal olaylar nedeniyle birçok köy yolu bozuldu. Bozuk yollar köylüyü zor durumda bırakıyor

Konya merkeze ve ilçelere bağlı köylerde yol sıkıntısı yaşanıyor. İlçelerin tamamında yol sıkıntısı var. Konya genelinde elden geçirilmeyi bekleyen yüzlerce kilometrelik yol ağı bulunuyor. Kırsal kesimde yol çilesi devam ediyor. Asfaltlı ve kumlu yollarda çeşitli nedenlerle derin çukurlar oluştu. Çukurlar kazaya davetiye çıkarırken, yollar köstebek yuvasına döndü. Sürücüler, bozuk yollar nedeniyle zor anlar yaşıyor.

ÇAMURLU YOLLARI KULLANIYORUZ

Yerel yönetimlerden yolların onarılmasını talep eden köylüler ve muhtarlar, "2014 Yerel Seçimleri'nden sonra belediyeler kapandı. Büyükşehir Yasası yürürlüğe girdi. Yasa beklentileri karşılamadı. Kırsalda oturanlar birçok hizmetten yeterince faydalanamıyor. Birçok köy yoluna parke taş döndi. Bazı yollar elden geçirildi. Ancak hala el atılmayan çok sayıda yol var. Yağışlar olduğunda yollar çamurlu oluyor. Hala çamurlu yolları kullanıyoruz. Kumlanmayı bekleyen çok sayıda yayla yolu var. Hemen hemen her ilçede benzer sorun var. Asfalt yollarda ise çukurlar oluştu" şeklinde konuştu.

YOL NOKTASINDA YÜZÜMÜZ GÜLMEDİ

Yolların ömrünün kısa olduğunu söyleyen köylüler ve muhtarlar, şu ifadeleri kullandı: "Kaliteli asfalt kullanılmıyor. Asfalt iki yılda bozuluyor. Tabi bir de ağır tonajlı araçlar var. Aşırı yük alan TIR ve kamyonlar, yolları mahvediyor. Yollar ağır tonajlı araçların altına çöküyor. Yol noktasında yüzümüz gülmedi. Bozuk yollar kazaya davetiye çıkardığı gibi araçlarda da ciddi hasarlara neden oluyor. Hükümet, şehirler arası yolların asfalt kalitesini iyi arttırdı. Ancak aynı iyileşme köy yollarında yok. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile Karayolları'nın yol noktasında daha fazla çaba sarf etmesini istiyoruz. Kırsal kesimlerde hizmetler noktasında aksamalar söz konusu."

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum