İlçelerin durumu ne olacak?

İlçelerin durumu ne olacak?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya'da son günlerde etkili olan sel felaketiyle ilgili, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi gönderdi.

Konya’da son günlerdeki aşırı yağışlar sonucu birçok ilçe ve mahalleye sel vurduğunu belirten Kalaycı, açıklamasında şunlara yer verdi: “Dereler ve çaylar taşmış, birçok yerde evler, yollar, tarlalar ve bahçeler su altında kalmıştır.  Hadim’e bağlı Korualan ve Dedemli Mahalleleri ve çevresinde kuvvetli yağış ve kar erimesi nedeniyle dereler ve Göksu taşmış, su baskını sonucu bazı evler, tarlalar, çilek ve kiraz bahçeleri, arazideki gübreler ve sulama hortumları hasar görmüş, vatandaşımız mağdur olmuştur. Yolları su altında kaldığından bölgenin üç gündür Hadim ve Bozkır’a ulaşımı sağlanamamıştır. Beyşehir Esence Mahallesinde Ali Deresinin taşması sonucu ulaşımda sıkıntılar yaşanmış, vatandaşlar evlerinde mahsur kalmış, su baskını bölgedeki ekili alanlara zarar vermiştir. Akşehir tarafında da birçok bölgede sel ve taşkın nedeniyle ekili alanlarda önemli hasar oluşmuştur. Bozkır Çarşamba Çayı taşma seviyesine gelmiş, Seydişehir Kuğulupark sular altında kalmış, su altında kalan Taşkent-Balcılar yolu ulaşıma kapanmış, yollarda ve altyapıda hasarlar meydana gelmiştir.”

Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın soru önergesinde ise şunlar yer aldı: “Bu konuda; Konya’da son günlerde sel ve taşkın sonucu zarar gören vatandaşlarımıza yönelik olarak Afet ve Acil Durum Başkanlığınca hangi çalışmalar yapılmıştır? Varsa, hangi ilçe ve mahalleler için ne kadar kaynak gönderilmiştir? Hadim’in Korualan, Dedemli Mahalleleri ve çevresinde su baskını sonucu evleri, eşyaları, bahçeleri, tarlaları hasar görmüş vatandaşlarımıza gerekli yardım yapılacak mıdır? Üç gündür ulaşıma kapanan Hadim- Bozkır yolu ne zaman açılacaktır? Sel ve taşkın nedeniyle oluşan zararlarla ilgili tespitler yapılmış mıdır? Alt yapıda ve evlerde oluşan hasarların giderilmesi ve ekili alanlardaki zararın telafisi için Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.