İlçelerden K belgesi talebi

İlçelerden K belgesi talebi

İlçelerden "K belgesini artık ilçeler de verebilsin" sesleri yükseliyor. Ticari yük taşımak için alınan K belgesi, ilçelerdeki şoförlere çile oluyor.

Şoförler, yeni belge alabilmek veya mevcut belgesini yenilemek için bulundukları ilçeden Konya Ticaret Odası (KTO)'ya gelmek zorunda kalıyor. Git gel mesafesinin kendilerini yorduğunu ve ekstra masrafa girdiklerini söyleyen şoförler, "Bu işlem, verilen yetki ile kendi ilçelerimizde de yapılsın. Yine bu konu yetkililerin gündeminden düşmesin, çok zorlanıyoruz" dedi.

Konya Şoförler Odası Başkanı Ahmet Şen de konu ile ilgili bilgiler vererek, K belgesi uygulamasının 2004 yılından beri faaliyette olduğunu hatırlattı. Konunun muhataplarının kendileri olduğunu dile getiren Başkan Şen, daha sonra şunları kaydetti: "Konu ile alakalı önceki başkanlarımızın girişimi olmuş. Bu yetkinin bize devredilmesi konusunda istekler dile getirilmiş. Yetki ne yazıkki bizlere verilmedi." Hususi-yük nakli, ticari-yük nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi yani aile için kullanım dışında kullanıyorsa K belgesi alması ise bir zorunluluk olarak görülüyor.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum