İlçeler bölünmeli!

İlçeler bölünmeli!

Belediyelerin ve bürokrasinin çalışmalarında biraz daha hızlanması gerektiğine dikkat çeken Mustafa Kavaf, "Merkez ilçe sayısı artırılmalı. 3 tane az. Özellikle Selçuklu hızla ikiye bölünmeli. İşler bu sayede daha hızlı ilerler" dedi

OMA Holding bünyesinde yer alan Ömer Atiker İnşaat Şirketi Genel Müdürü, Delta Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kavaf, Bayır Diamond Otel'de her hafta düzenlenen “Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası Toplantısı”na katıldı. Kavaf'a Delta Group Satış Müdürü Mehmet Yenikaynak eşlik etti. Yazı İşleri Masası Toplantısı’nda Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, Haber Müdürü Hâlid Şen, Sayfa Editörü İbrahim Başcı, Muhabir Emre Özgül ve Ali İbileme, şirketin çalışmaları ve yatırımları hakkında Kavaf'tan bilgiler aldı.

BELEDİYELERDE İŞLER HIZLI YÜRÜMELİ

Konya'nın sürekli gelişen bir şehir olduğunu ifade eden Kavaf, bundan sonraki süreçte Konya'nın misli misli yatırım alacağının da altını çizdi. Şehirde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının bu ifadenin bir örneği olduğunu dile getiren Kavaf, "Kentsel dönüşüm, müteahhitlerin önünü açtı. Devletin de konu ile ilgili önemli hamleleri var. Aynı hızı biz belediyelerden de bekliyoruz. Belediyelerde prosedürler hızlı ilerlemiyor. İlgili belediyelerin proje kontrol biriminde çalışan eleman sayısı da çok az. Konya'da sürekli binalar yükseliyor. Haliyle ruhsat başvuruları oluyor. Müteahhitlerin neredeyse hiçbiri 3 aydan önce ruhsat alamıyor" şeklinde konuştu.

MERKEZ İLÇE SAYISI ARTIRILMALI

Kendilerinin her zaman özellikle merkez ilçelerin ikiye bölünmesini ve merkezdeki ilçe sayısının 3'ten daha fazla olmasını talep ettiklerini aktaran Kavaf, şunları kaydetti: "Bölünme, işlemlerin hızlılaşmasını sağlar. Bürokrasi ve siyasi engel olmaması gerekiyor. Mesela Selçuklu ikiye bölünmeli. İşler hızlı yürümeli. Bir ruhsat almak için aylarca beklenilmemeli. Yatırım beklemez. Şehir belli bir noktada yoğunlaşmış. Bu yoğunluğun en fazla olduğu yer Alaaddin ve civarı. Yeni cazibe merkezleri oluşturulmalı. Merkez belediye sayısının artması talebimize de karşı çıkılmaması gerekiyor. Siyasi düşünce bir kenara atılmalı ve Konya düşünülmeli. Konya'nın aidiyet duygusu güçlü olmalı. Yanlış bir düşünce de değil. Şehirlerimizin organize sanayi bölgelerimizin sayısı arttı. İşleyiş daha da hızlandı. Bu isteğimizde bu şekilde düşünülmelidir."

TÜRKİYE'DE İLKLERE İMZA ATTIK

8 yaşından beri sektörün içinde olduğunu kaydeden Kavaf, "5 binin üzerinde projede imzam var" diye konuştu. "Atiker 1 Sanayi Sitesi'nde 110 işyeri yaptık. Bu projemiz Türkiye'de bir ilk oldu" diyen Kavaf, "Büsan'da site tarzında ilk kez işyerlerini biz yaptık. 110 işyerini bir yılda tamamladık. Talepler fazla olunca ve kendimize bir güven gelince Atiker 2 Sanayi Sitesi'ni yaptık. Bu sitenin içinde de 124 işyeri bulunuyor. 14 ay içinde en ince ayrıntısına kadar çalışarak, işletmeleri teslim ettik. Bununla da yetinmedik, Atiker Sanayi Sitesi 3'ü yapıyoruz. 262 işyerli bir site. İş bitirme sürecini 36 ay olarak hesaplamıştık ama inşallah buradaki çalışmamızda 24 ayda bitirilecek. Yüzde 93'lük kısmı bitti. 2 ay içinde teslim etmeyi düşünüyoruz. Ayrıca sitenin tam ortasına 4 bin 500 kişiyi alabilecek büyüklükte bir cami yaptırıyoruz. Önümüzdeki ay sonuna doğru onun da tamamlanacağını düşünüyoruz" açıklamalarında bulundu.

DÜNYA MARKASIYIZ AMA KALBİMİZ KONYA İLE ATIYOR

Atiker Şirketler Grubunun yatırımlarının çokluğuna dikkat çeken Kavaf, Tema Şehir, Unilever Dondurma Fabrikasi gibi büyük kuruluşlarla da danışmanlık hizmetlerini yürüttüklerini anlattı. Şirket olarak, standartlarını üst seviyelere çıkardıklarını belirten Mustafa Kavaf, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kaynak sektöründe, LPG sektöründe, kapı sektöründe, yazılım sektöründe Türkiye'ye marka olduk. Türkiye'ye marka olurken, Konya'ya da kazandırdık. Atiker'i Atiker yapan reklamlarıdır. Kurtlar Vadisi'ne reklam vermiştik. Şuan söz dizisinde reklamımız çıkıyor. Farklı noktalarda da büyük işlere imza attık. Tüm bunları da yaparken Konya sevdamızdan vazgeçmedik. 55 ülkeye ihracat yapıyoruz, LPG sektöründe dünya birincisiyiz, 32 ülkede kendimize ait işletmemiz var fakat Konya'dan uzak kalamayız. Zorunlu bir iş olmadığı müddetçe de Konya'dan çıkmayız. Bizim reklamımızda kullanılan aracın plakası bile 42 ATK 42'ydi. Bu şehre borcumuz ve aidiyetimiz var. Yatırım önceliğimiz Konya. Bu, başka yerlere yatırım yapmayız anlamına da gelmesin."

SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA DA ETKİLİYİZ

Büyük yatırımlarının yanı sıra şirketler grubu olarak sosyal ve kültürel çalışmalara da çok önem verdiklerini konuşmalarına ekleyen Kavaf, "Konyaspor'a sponsorluk yapıyoruz. Zihinsel engelli çocuklarımız için eğitim alanları oluşturduk. İmam Hatip Okulu inşa ettik. Diyaliz merkezi yaptık. Onkoloji Hastanesi yapımında bulunuyoruz. İbadethane yatırımlarımız var. Genç inşaat mühendisleri adaylarının konferanslarına destek çıkıyoruz.  Bunları söylemek ve çok dillendirmek doğru olmaz. Halkla iç içeyiz. Gerekli gördüğümüz durumlarda yardımlarımızı sürdürürüz. Bunu dinimizde emrediyor. Kazandığımızı paylaşıyoruz ve bu şekilde büyüyoruz. Atiker Şirketler grubunu sadece yatırımcı olarak düşünmemek lazım. LPG fabrikamızda bin 200 kişi çalışıyor. İnşaat şirketimizde 340 kişi evine ekmek götürüyor. Yazılım şirketimizde 50, kaynak ve petrol sektöründe 150 çalışanımız var. Toplamda 2 bine yakın çalışanımız, alt taşeronlarla birlikte Konya'da 4 bin çalışanımız var. Bu kardeşlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Biz, bu kardeşlerimiz ile çok büyük bir aileyiz. Onların sevinçleri ile seviniyor, üzüntüleri ile dertleniyoruz. Başarımızın altında büyük bir aile oluşumuz da yatıyor. Bizim bin 350 tane de LPG bayimiz var. Yurt dışındaki bayilerimizle bu sayı 2 binleri aşıyor. Tedarikçilerimiz var. 30 bin kişi bu kapı vesilesi ile ekmek yiyiyor" dedi.

İŞ EHLİNE VERİLİRSE KALİTELİ OLUR

Kovanağzı'nda bin 200 konut yapacaklarının da müjdesini veren Kavaf, sanayide yakaladıkları başarının aynısını konut sektöründe de yakalayacaklarını umut ettiklerini söyledi. Çalışma için düğmeye bastıklarını vurgulayan Kavaf, inşaat sektöründe yaşanan olumsuzluklardan da bahsetti. Kavaf, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: "Yapı denetimi şahıslara bırakılmamalıdır. Devletin bu konuda bir atama yapması gerekiyor. Devlet eli değmeyince denetimde aksaklıklar meydana geliyor. Müteahhit ile denetim firmasının da karşı karşıya gelmemesi lazım. Rekabet Kurumu'nun bu gerçeği görmesi ve ivedilikle konu ile ilgili bir kararın çıkması gerekir. Yine belediyeler arsa üretimi konusunda kısırlık yaşamamalı. Bakın, Türkiye her yönü ile yeni bir döneme giriyor. Siyasi olarak da yeni dönem başlayacak. Liyakatı olanlara sorumluluk verilecek. Yeni sistem çünkü bu gerçekleri getiriyor. Kurulacak komisyonlar kanunların üretileceği ve sorunların çözüleceği yerler olacak. Her önüne gelen müteahhit olamayacağı gibi milletvekili de olamayacak. Gelelim iç piyasaya. Dolar yükseldi ve iç piyasaya olumsuz etkileri oldu. Sancılar çekilecek ama her şey iyi olacak. Dış mihrakların etkisi ile ekonomide kırılganlıklar oldu bu normaldir. İnsan da her gün aynı değildir. Bir gün hastalanır, bir gün kırgın olabilir ama sonrasında kendini yine toplayarak yoluna bakar."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum