İlaç fiyatlarına yüzde 26 zam

İlaç fiyatlarına yüzde 26 zam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç fiyatlarına 19 Şubat'tan itibaren geçerli olacak zam oranını yüzde 26,4 olarak belirlediklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaçta 19 Şubat 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak zam oranını yüzde 26,4 olarak belirlediklerini açıkladı.

Bakan Koca, sendika, dernek ve firma temsilcilerinden oluşan ilaç sektörü yetkilileriyle bir araya geldiği toplantıda ilaçlara 26,4 oranında zam yaptıklarını duyurdu.

Her yıl Şubat ayının 15'ine kadar tebliğ gereği fiyat güncellemesi yapıldığını ifade eden Bakan Koca, 5 gün içinde de bu tebliğin uygulanması gerektiğini söyledi.

Ekonomik krizin vatandaşı olumsuz etkilediği bu dönemde ilaç fiyatlarına yüzde 26,4 oranında uygulanacak zamma dair Bakan Koca, şu açıklamayı yaptı:

"Bir önceki yılın ortalama Euro kurunun belli bir çarpanla çarpılmasıyla elde edilebilecek bir güncellemeyi aramızda konuştuk. Sektörler özellikle geldiğimiz noktada biz bu yıl için uygulanmak üzere sabit bir oranda anlaşmış olduk. Bu oran bundan sonraki süreçte de özellikle Euro kuru yüzde 70 ile çarpılarak elde edilen bir oran oluyordu. Bundan sonraki süreçte bunu yüzde 60 olarak uygulayıp bu yılki zam oranını yüzde 26.4 olarak uygulanmasını hep birlikte karar vermiş olduk. Önümüzdeki dönemde bu oranların bundan sonraki süreçte uygulanabilirliğiyle, yabancı ve özellikle özellikle yerli üreticilerin bu oranı uygulama noktasında bir kararlılıkla öngörülebilir bir yatırım sürecine girmelerini arzu ettiğimiz için bu oranı özellikle verdik ve bu oranla ilgili de önümüzdeki dönem uygulama noktasında gayret içinde olacağımızı söyleyebilirim."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum