Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

İl Kongresine Kim Damga Vuracak?

İl Kongresine Kim Damga Vuracak?

24 Mart 2012 Cumartesi günü yapılan toplantıyla il kongresin yapılacağı tarih ve kongreye Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı resmen açıklandı.
Başbakanın ister kongre olsun ister ziyaret amacıyla olsun Konya’ya her gelişinde olduğu gibi bu gelişi de teşkilat içi bir takım olayları beraberinde getirecektir.
Konya İl Başkanlığı atamasında söz sahibi olanların güçlerini koruyup koruyamayacakları bu kongrenin esas meselesi olarak görülecektir.
Bakanlık görevine atandığı günden bu yana biraz da basının abartmasıyla Konya’nın sahibi gibi gösterilmeye çalışılan Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu’nun etkinliği de bu kongre ile ortaya çıkmış olacaktır.
İl yönetiminin istifaya zorlandığı günler göz önüne alınırsa Konya İl Başkanlığı’nın Konya’da tespit edilmeyeceği aşikârdır.
Bu ilgili partinin iktidar ya da muhalefet olup olmadığına bakılmaksızın, hatta demokratik açılım yapıp yapmayan parti olsun olmasın böyledir Konya’da.
Hem de yıllardır.
Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu’nun çok kısa bir süre önce il kongresi ile ilgili olarak ikametinde il başkanı ve merkez ilçe başkanları ile yaptığı son toplantı bu kongreye Ankara’nın ne kadar müdahil olacağını göstermesi açısından önemlidir.
Toplantıya başta Büyükşehir belediye başkanı olmak üzere ilçe belediye başkanlarının ve milletvekillerinin alınmamış olmasını sadece Ahmed Davutoğlu’nun bir hamlesi olarak görmemek gerekir.
Geçen kongrelerin aksine genel merkez bu defa ta en baştan ağırlığını koymak suretiyle geçen dönem yaşanan sıkıntıların bir daha olmamasını sağlamak istediğini açık seçik koymak isteyecektir.
Bu istek kongre sonucunda seçilecek il yönetiminde de epey fazla miktarda bir değişiklik getirebilir.
Son dönem yönetimde yer almasının kerametini kendinde zannedenler bu defa bir anda liste dışında kalabilirler.
İl başkanına gelince, bu defa postu kurtarmış gibi gözükse de listesinde yaşayacağı çizikler/fireler ve eklemeler/çıkarmalar ile özellikle de Büyükşehir belediye başkanının liste hazırlanmasında devre dışı bırakılmış olması sonucu hayal kırıklığı ile kongreden galip(!) çıkmış gibi gözükebilir.
Sözün özü şu:
Şimdiye kadar birden fazla seçimden galip çıktık diye övünen bir il yönetimi ve onların arka planında karar verici olarak görüntülenen Büyükşehir belediye başkanı veya Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu faktöründen hangisi tüm teşkilat ve milletvekilleri ile belediye başkanlarına rağmen daha baskın çıkacak ve gelecek döneme damga vuracak.
Listeye bakın ve görün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR