İktidar köşeye sıkıştı!

İktidar köşeye sıkıştı!

Hükümetin İsrail ile yaptığı anlaşmayı eleştiren Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş, "İktidar her seçimde İsrail'i katil ilan edip oy istiyordu. Şimdi de anlaşma yapıyor" dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş, gündemdeki konular hakkında basın toplantısı düzenledi. Parti binasında gerçekleştirdiği toplantıda konuşan ve terör saldırısı lanetleyen Altuntaş, "Saadet Partisi camiası olarak, Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da  gerçekleşen ve milletimizi derinden sarsan hain terörist saldırıyı bütün nefretimizle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden polis ve sivil tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör odakları bilsinler ki, hiçbir zaman karanlık hedeflerine ulaşamamışlardır ve ulaşamayacaklardır.Bu kanlı saldırıların amacı milletimizin içinde öfke ve nefret meydana getirerek birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Bu yüzden, Türkiye’yi karıştırmak isteyen karanlık güçlere karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmek, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olacaktır" diye konuştu.

TÜRKİYE HEDEF OLDU

"Ülkemiz adeta son yıllarda bütün terör örgütlerin hedefi haline gelmiştir" diyen Altuntaş, "Hatırlayalım, Suruç patlamasıyla başlayan terör saldırıları, dur durak bilmeden devam etmektedir. Terörist unsurlar ellerini kollarını sallayarak böylesine hain  ve kanlı eylemleri yaparken, nasıl oluyor da istihbarat ve güvenlik birimleri bu kadar yetersiz kalabiliyor? Hükümet yetkileri kınamaktan öteye ne için gidemiyor? Çok açık ki ülke ve millet olarak büyük bir ihanetin ve kuşatmanın hedefiyiz. Daha önce ırkçı emperyalizm tarafından Irak’ta, Libya’da, Mısır’da ve Suriye’de gerçekleştirilen kanlı oyun şimdi de terör yoluyla Türkiye’de oynanıyor. Bu saldırıların arkasında Türkiye’yi Irak, Libya, Suriye haline getirme çabaları var. İşin daha kötüsü ülkemizi saran bu ateş çemberi, iş başında olan iktidarın yanlış politikalarının bir sonucudur. İktidarın aldığı en önemli tedbir, olaylardan sonra, bağırıp çağırıp onu bunu tehdit edip suçlamaktır. Köşeye sıkıştıklarını anladıkları da ise 'kandırıldık, aldatıldık, yanılmışız' diyerek sıyrılmaktadırlar. İşin aslına baktığımız zaman milletimiz suni gündemlerle oyalanmaktadır" sözlerini kullandı.

İSRAİL İLE ANLAŞMAYA TEPKİ

İktidarın her seçim öncesi miting meydanlarında, televizyon ekranlarında İsrail’i katil ilan edip oy istediğini hatırlatan Altuntaş, "Bugün gelinen nokta da ise İsrail’le ilişkilerimiz ve işbirliğimiz daha da artırılmıştır. Sanki Filistin sorunu çözülmüş, Gazze özgürleştirilmiş gibi medya aracılığıyla algı operasyonları yapılmaktadır. İsrail’le yapılan bu anlaşma Türkiye ve Filistin  açısından olumlu bir sonucunun olmadığı gibi, aksine Türkiye’yi ve Filistin’i, İsrail’in bölgedeki güvenlik, askeri ve ekonomik alandaki politikalarının daha geniş bir alana yayılmasını sağlayan adımlar atılarak, ne yazık ki Türkiye, İsrail’in Akdeniz’deki enerji kaynaklarının Avrupa’ya ulaşmasında köprü vazifesi göreceği bir noktaya getirilmiştir. Hatırlayalım; Kısa bir süre önce Türkiye, İsrail’e önemli bir jest yaparak, İsrail’in NATO’nun Brüksel Karargahı’nda ofis açması için veto hakkını kullanmamıştır. Böylece İsrail, NATO adına terörle mücadele adı altında Mısır, Libya, Tunus, Fas gibi Müslüman ülkelerin askeri konularda denetimini yakından kontrol altına alabilecek duruma getirilmiştir" şeklinde konuştu.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK Mİ?

Rusya ile normalleşen ilişkilere de değinen Altuntaş, "Rus savaş uçağının düşürülerek, Rusya ile ekonomik kriz ve savaşın eşiğine getirilmemiz ve Bayır Bucak düştükten sonra bugün karşılıklı iyi niyet mektupları göndermemiz yaşanan can kayıplarını, esnafımızın, tüccarımızın uğradığı zararları geriye mi getirecek? Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin güvenliğine yönelik PYD ve YPG’nin faaliyetlerinin büyük ölçüde müttefikimiz ABD tarafından desteklendiği açıktır. Güneydoğu’da yaşanan gelişmeler, Türkiye’de terörün İstanbul, Ankara gibi büyük illere taşınmasında müttefikimiz ABD’nin hiç mi payı yoktur? Kısa süre önce Almanya ile yaşadığımız soykırım krizinde, Almanya’yı sözde kınayıp iftiracı, hain ilan edip, daha sonra Almanya’ya IŞİD’le mücadele kapsamında Adana'daki İncirlik hava Üssü'nde Tornado uçaklarına yer verilerek hükümet tarafından ödüllendirilmemişmidir" diye sordu.

İSLAM BİRLİĞİ ŞART

Altuntaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizin içinde ve dışında yaşanan bu gelişmeler Türkiye’nin komşuları ve İslam ülkeleriyle birlikte çözüm üretmesi yerine, İsrail politikalarına mahkûm edilip, zorunlu bir hale getirilmesi,  ABD ve AB yaptırımlarının uygulanması sonucunda Türkiye’de ve İslam ülkelerinde bu kan ve gözyaşı akmaktadır. Ülke olarak sıkıntılarımızdan kurtulmanın yolu İsrail’le yakınlaşmak, AB’nden ve ABD’den medet ummak değildir. Bin yıllık tarihimizden ders çıkararak iç ve dış politikamızı yeniden şekillendirmeliyiz. Bu akan kan ve gözyaşı dursun,  insanlık huzura ve refaha kavuşsun istiyorsak, bir an önce Türkiye’nin öncülüğünde İslam Birliği kurulmalıdır. Türkiye’nin, İslâm Alemi’nin ve tüm insanlığın kurtuluşu 'Yeni Bir Dünya'nın kurulmasından geçmektedir. Unutmayalım, Komünizm nasıl yıkıldıysa Kapitalizm de yıkılacaktır. Saadet Partisi olarak hükümetin samimi olarak atacağı her adıma, her türlü desteği vermeye hazırız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.