İktidar çok yoruldu!

İktidar çok yoruldu!

CHP Konya Milletvekili Adayı Abdüllatif Şener, Karapınar ve Emirgazi ilçelerindeki seçim çalışmalarında halkla buluşarak, her konuda yorulmuş ve enerjisi kalmamış olan iktidarın bu dönem istirahat etmesi gerektiğini söyledi

Karapınar ve Emirgazi ilçelerinde seçim çalışmalarını yürüten CHP Konya Milletvekili Adayı Abdüllatif Şener’e, CHP Milletvekili Adayı Ali Sayar, İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Karapınar İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, Emirgazi İlçe Başkanı Sezer Kocaman ve partililer eşlik etti.  CHP Konya Milletvekili adayı Abdüllatif Şener Karapınar ve Emirgazi ilçelerinde esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlara hitap etti. Hükümetin istirahat etmesi gerektiğini belirten Abdüllatif Şener, vatandaşlardan CHP’ye destek isteyerek şunları dile getirdi: “16 yılın sonrasında mevut iktidar güç zehirlenmesi yaşamıştır. Güç zehirlenmesinin memlekete faydası yok. İşler yanlış gider ters gider insanı zarara götürür, felakete yol açar. Bundan kurtulmak lazımdır. İktidar bu dönemde muhalefette kalmalıdır. Ülkede birlik beraberlik ve kardeşlik siyaset sebebi ile tahrip oldu. İslam dünyası kan gölüne döndü. En temel yatırımlar yapılabilir özelliğini kaybetti. Ekonomi kötüye gidiyor. Hükümet, her konuda yorulmuş, bitmiş, tükenmiş müspet enerjisi kalmamış etrafa negatif enerji saçan iktidar olmuştur. Bundan kimse zarar görmesin iktidar bu dönem istirahat etsin” dedi.

KONYA'YA SAYISIZ PROJELER SUNDUM

Karapınar’da iftar yemeğinden sonra STK başkanları ve muhtarlarla bir araya gelen Abdüllatif Şener, sorunları ve talepleri hakkında bilgi aldı.  Burada konuşan Şener, “Bırakın iktidar yedi milletvekili çıkarsın. 5 tane CHP çıkarsın ne kaybedersiniz. Konya milletvekillerinin diğer partilere dağılımı verimliliği de arttırır. Bakanlığım döneminde Konya’ya sayısız projeler sundum. Ama çoğu benden sonra başarısız oldu. Konya’da üretimi artırmak gerekir. Tarımsal ürünler ve sanayide ihracatı artırmak gerekiyor. Özellikle tarımsal sulama önemlidir. Sulama yüzde 20-25 arasındadır. Kalan kısmının da sulanması gerekiyor. Bu sorunu çözeceğiz. Yer altı sularının tarımsal sulamaya aktarmanın yollarını bulacağız. Bunun dışında bölgemiz ve civarındaki su kaynaklarından faydalanılması için elimizden gelini yapacağız. AB ülkelerinde ihracatın değeri büyükken, bizde çok düşüktür. Bunun içinde Alternatif sektörler konusunda yatırımlar gerekir. Buna önem vereceğiz. Ranta yönelik ekonomiye yönelmekle ekonomi gelişmez. Bu krize götürür. Hele günü birlik tedbirlerle de ekonomi düzelmez ve gitmez. Öyle ise üretim ekonomisine yönelmeliyiz. Bizde bu anlamda bir politika takip edeceğiz. Üretecimizin ve sanayicimizin yanında olacağız. Onlara her anlamda rahatlatacağız.  Rekabetçi bir yapıda üretim yapmalarının yanında marka oluşturmaları konusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Karapınar ve Emirgazi ilçelerimizde yapılması gerekenleri de yapacağız. Konya ovası Türkiye’nin önemli bir potansiyelidir. Buranın harekete geçirilmesi Türkiye’nin kazanması demektir. Onun içinde Konya’yı hak ettiği yapıya getireceğiz” diye konuştu.   Karapınar’ın Organize Sanayi Bölgesinin yatırım teşviklerinden yararlandırılmasını isteyen  Ahmet Sezer, “Karapınar’da birlik ve beraberlik var. Karaman ve Aksaray’a yatırımlar kaymaktadır. Bunun da sebebi Organize Sanayi Bölgemizin(OSB) yatırım teşvikleri kapsamının dışında olmasıdır. Karapınar’a yatırımlar noktasında destek istiyoruz. OSB’ne yatırım desteğini verilmelidir. Bu sağlanırsa yatırımlar artacaktır” dedi.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.