İkinci ele yoğun talep

İkinci ele yoğun talep

Koyuncu Fiat İkinci el filosu hakkında bilgi veren İkinci El Satış Yöneticisi İhsan Sabri Başak, 2016 yılında 1000 adet araç alım satımı yaptıklarını söyledi

40. yılında ilk günkü kadar dinamik ve kararlı bir şekilde ilerleyen Koyuncu Grup, bünyesinde bulunan Fiat bayiliği ile müşteri memnuniyeti ilkesini benimseyerek, kaliteli hizmet anlayışı ve işinin ehli profesyonel kadroları sayesinde gelişmeyi sürdürüyor. Bu anlamda Koyuncu Fiat, sıfır araç satışlarının yanında, ikinci el alım ve satım işlemleri ile yelpazesini de geliştirmeye devam ediyor. Koyuncu Fiat, ikinci el araç satışlarında çok uygun kredi oranları ile vatandaşlar araç sahibi yapıyor. Yeni kurduğu ekibiyle güçlenen Koyuncu Fiat ikinci el satış ekibi, müşterilerin memnun kalacağı kaliteli bir hizmet sunuyor. Bu anlamda Koyuncu Fiat, 2016 yılında başarılı bir işlem hacmine imza atarak, ikinci el araç alım ve satımın da 1000 araçlık bir ticaret hacmi yakaladı.

UYGUN KREDİ ORANLARI İLE İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI

Koyuncu Fiat ikinci el stok yapısı hakkında bilgi veren İkinci El Satış Yöneticisi İhsan Sabri Başak, 2015 yılının sonlarına doğru yeni bir ekip oluşturduklarını söyledi. Koyuncu Fiat olarak ikinci el araçlarda avantajlı kredi imkânları sunduklarını belirten Başak, şöyle devam etti, “Şirketimizde ikinci el ve sıfır araç idari noktalarında çok yönlü değişikliğe gidildi. Yaklaşık 20 yıldır büyük bir keyif ve inançla Koyuncu’ da görevime devam ediyorum. İkinci el satışlarında yeni bir ekip kurduk. Arkadaşlarımız özverili çalışmaları ve profesyonel kabiliyetleri ile bugüne kadar bizleri hiç yanıltmadı. Müşteriden aldığımız arabayı galeriye devret işlemini sonlandırmış olduk. Direkt kullanıcıya aracı biz devrediyoruz. Yani bizde artık doğrudan tüketiciye araç satma işlemi başladı. Bizim şuandaki müşteri kitlemiz biniciye hitap etmektir. Müşterimizin Koyuncu’ dan araç almasının en büyük avantajı herhangi bir sorununda muhatabını bulmasıdır. Bizler doğruyu anlatmayı ve ikinci elde dürüstlüğü amaç edindik. Alırken sıkı kontrolden geçirdiğimiz araçlarımızı aynı dürüstlük ve açıklıkla müşterilerimize teslim ettik. Vatandaşlarımız bundan emin olabilir ve güven içerisinde bizden araç alabilirler. Biz aynı zamanda Koç Fiat’ın kredi bayisiyiz. Bizde 8 yaşına kadar olan araçlarda kasko değerinin yüzde 70’ne 48 ay’a kadar kredi imkânı bulunmaktadır. İkinci el araçlarımızda kredi kullandırırken yüzde 30 peşinat alıyoruz. Koç Fiat Krediden kredi kullanıp araç alan müşterimiz kasko yaptırmak zorunda değildir. Koç Fiat Kredi de şuanda vade oranlarımız yüzde 1,45’tir. Biz müşterilerimizi prosedüre boğmuyoruz.”

Konya’da Fiat’ın marka olarak yıllardır liderliğini koruduğunu belirten Başak ne kadar çok 0 araç satışı olur ise ikinci el piyasasının da o kadar geniş olacağına dikkat çekti. Piyasadaki hareketlerin hepsinin sıfır araçların satışına bağlı olduğunu belirten Başak ifadelerine şu şekilde yer verdi, “Koyuncu Fiat ise sıfır araç satışında üstün bir şirkettir. 2016 yılında da 0 araç satışında Konya’ da en çok tercih edilen marka Fiat oldu.Biz kendimize araç satışlarında güveniyoruz. Her zaman doğru sözü ve şeffaflığı kendimize ilke edindik. Müşterilerimize araçları istedikleri yere test ettirme imkanını sağlıyoruz. Söylediklerimiz haricinde bir şey çıkarsa aracı getirin bizimdir diyoruz. İşin kuralları çerçevesinde müşterilerimize elimizden geldiği kadar ikinci el konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğer yardımcı olamadığımız bir konu olur ise onlara yön vermeye çalışıyoruz. Yani kısacası danışmanlık yapıyoruz. Biz hiçbir zaman maddi menfaat peşinde koşmayız. İkinci el araçlarımızda ticaret yöntemimiz şu şekilde oluyor. Sıfır araç almaya gelen müşterimizin ikinci el aracını değerinde doğru fiyat ile değerlendiriyoruz. Yeni dönemde müşterilerimizin beklentileri ve talepleri gün geçtikçe artıyor. Mesela bizde 2 yaşında bir araç var müşteride de 10 yaşında bir araç var. Bizlere müşteri diyor ki bunu verip daha modelli bir araç almak istiyorum diyor. Daha önceleri biz buna pek ödün vermiyorduk ama son zamanlarda biz bunu da halkımıza sunduk. Ellerindeki aracı getiriyor gerekli incelemeleri yaptıktan sonra stoklarımızda ki ikinci el arabayla müşterimizin ikinci el aracını takas edebiliyoruz. Bu imkânı da sağladık. Yani ikinci elde müşterilerimiz ne istiyor ise kriterlerimize uyduğu sürece yardımcı oluyoruz. İkinci el araç satışımızda vatandaşlarımızın şunu bilmesini istiyoruz;  Alsın ya da almasın ikinci el araç alımında en iyi kim yapar, ‘Koyuncu Fiat yapar’ bunu görmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Yani ekibimizle burada 1000 araçlık bir ticaret hacmi yakaladık.  Bu ciddi hacmi yakalamamızda bizlere imkan sunan, güvenlerini ve desteklerini esirgemeyen tüm müşteri ve hemşerilerimize teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.