İkinci El Araba İlanı Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?

İkinci El Araba İlanı Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?

İkinci El Araba İlanı Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araç alım satımı, internetin yaygınlaşması ile birlikte oldukça kolay ve aynı zamanda maliyeti düşük bir hal aldı. Artık ikinci el araç almak için gazetelerdeki ilanları tek tek incelemeye ya da galeri galeri dolaşmaya gerek kalmadı. Çünkü günümüzde internet ortamında ikinci el araba ilanı verilebilecek pek çok otomobil alım-satım sitesi mevcuttur. Bu siteler üzerinden ilan verirken dikkat edilecek birkaç nokta ile satışlar çok daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için ilana aracın tam özellikleri ne ise yazılmalı ve tam olarak emin olunmayan özellikler var gibi gösterilmemelidir. Aksi halde bu durum, araç satışı sırasında ve sonrasında sorun yaratacaktır.
 

Araba ilanı verirken arabanın nasıl tanıtıldığı oldukça önemlidir. Peki, ilan verirken araç nasıl tanıtılmalı? Diğer detaylar ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
 

İkinci El Araba İlanı Verirken Bunlara Dikkat Edin!

İlan Verirken Abartılı İfadelerden Kaçınılmalı
 

Otomobil ilanı verirken kaçınılması gereken en önemli konu araç için eşsiz, benzersiz ve böylesi yok gibi ifadeler kullanılmasıdır. Bu tip gerçekliği olmayan ifadeler, aracın kısa süre içerisinde satılması adına etkili olmayacaktır. Bunun yerine aracı tanıtmak adına varsa tanıtım kitapçığındaki teknik bilgiler dikkatlice okunmalıdır. Yine aracın yakıt tüketimi, yıllık vergisi ve kilometre durumu hakkında bilgi verilmelidir.
 

Bir ikinci el araba sitesine dedikten sonra araç hakkında tam ve doğru bilgi verilmelidir. Bu, aracı almayı düşünen müşterilere güven verecektir. Ayrıca aracın değişen ve boyalı parçalarının ve hasar kaydının olup olmadığı gibi başka bilgilerin yazılması da güven oluşturma adına oldukça önemlidir. Bunların yanı sıra araba ilanının ilgili bölümüne telefon bilgileri yazılmalıdır. Bu şekilde alıcı, satıcı ile kolay bir şekilde iletişime geçebilecektir.
 

Arabanın Neden Satıldığı ile İlgili Bilgi Verilmeli
 

İkinci el otomobil almayı düşünen bireyler tarafından sorulan soruların başında aracın neden satıldığı gelmektedir. Bu nedenle satıcıların arabalarını neden satışa çıkardıkları ile ilgili bilgiye ilanlarında yer vermeleri faydalı olacaktır.
 

İlan Özenle Çekilmiş Fotoğraflar ile İlgi Çekici Hale Getirilmeli
 

Araba ilanı verirken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise aracın fotoğraflarıdır. Otomobilin hızlı ve değerinde satılması adına alıcının ilgisini çekecek fotoğraflara yer verilmelidir. Bu anlamda fotoğraf çekimi öncesi araç yıkanmalıdır. Ayrıca fotoğraf çekmek için en ideal zamanlar güneşin tam doğdu ve batmak üzere olduğu anlardır.
 

Peki araba ilanımı internet üzerinden nereye vermeliyim diye düşünüyorsanız. size bu konuda yardımcı olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.