İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasına Antalya'dan İki Firma Girdi

İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasına Antalya'dan İki Firma Girdi

İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesine Antalya’dan 2 firma girdi. Ekiciler Süt listenin 97'nci, Antalya Enerji 307'nci sırasında yer aldı.     Antalya Ticaret ve...

İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesine Antalya’dan 2 firma girdi. Ekiciler Süt listenin 97'nci, Antalya Enerji 307'nci sırasında yer aldı.

    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, listeye girme başarısı gösteren firmaları tebrik ederek, "Bu 2 firmamızın 2013 yılındaki üretimden satışlar toplamı 270,3 milyon TL'dir. Ekiciler 156,2 milyon TL ve Antalya Enerji 114 milyon TL üretimden satış elde etmiştir. Bir önceki yıla göre toplam üretimden satış rakamını yüzde 19,5, toplam satış hasılatını ise yüzde 23,3 arttırmışlardır." dedi.

    Haziran ayında açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında da Antalya'dan 3 firma olduğunu hatırlatan Budak, "Antalya'nın demiryolu ve otoyol bağlantılarının olmamasına, deniz taşımacılığında istediğimiz gelişmişlikte olmamasına rağmen, sanayi firmalarımızın güçlü yapıları ile Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer almaları bizleri gururlandırmıştır. Antalya sanayisinin gücünü gösteren odamız üyesi firmalarımızı Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer almalarından ötürü tebrik ediyor, önümüzdeki yıllarda Antalya’dan daha çok firmanın bu listede yer almasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.