İki Türk Şirketi, Hollanda'nın En Başarılı 10 Şirketi Arasına Girmeyi Başardı

İki Türk Şirketi, Hollanda'nın En Başarılı 10 Şirketi Arasına Girmeyi Başardı

Hollanda'da geleneksel olarak düzenlenen "yılın en başarılı şirketi" yarışmasında son 10'a kalan adaylar arasına Türk işadamlarına ait iki firmanın girmeyi başarması Hollandalı Türkleri sevindirdi.Hollanda Türk İşadamları Derneği Başkanı...

Hollanda'da geleneksel olarak düzenlenen "yılın en başarılı şirketi" yarışmasında son 10'a kalan adaylar arasına Türk işadamlarına ait iki firmanın girmeyi başarması Hollandalı Türkleri sevindirdi.

Hollanda Türk İşadamları Derneği Başkanı (HOTİAD) Hikmet Gürcüoğlu, Hollanda'da etkili bir televizyon kanalının konuyla ilgili yaptığı bir çalışma sonrasında gerçekleştiğini söyledi. Gürcüoğlu ayrıca yarışma hakkında da bilgi verdi: "Hollanda iş dünyasına bir ivme kazandırma dolayısıyla iyilerin öne çıkartıldığı, örnek olarak gösterildiği, böylece heyecanın yüksek tutulmaya çalışıldığı bir çalışma."

Gürcüoğlu, Hollanda genelinde 10 aday arasında Avrupa'nın en büyük beyaz peynir üreticisi olan Şerif Aktürk'e ait Özgazi ve Yusuf Erbil'e ait yazılım şirketi Erniesoft'un da yer aldığını açıkladı.

Ülkenin en başarılı 10 şirketinden ikisinin Türk kökenli işadamlarına ait olmasının gurur verici olduğunu kaydeden Gürcüoğlu, bu durumun Türklerin Hollanda'ya yaptıkları katkı kadar varlıkları ve değerlerinin de bir göstergesi olarak değerlendirileceğini söyledi. Gürcüoğlu en iyi 10 şirket arasında Türk firmalarının da olmasını şu şekilde değerlendirdi: "Bu Türklerin burada elde ettikleri başarıyı gösteriyor. Aynı zamanda rüştlerini ispatın göstergesidir bir anlamda. Kök salmışız demektir."

Özgazi firması peynir üreticisi Aktürk ise kimin kendilerini aday gösterdiğini bilmediğini, sadece ilk elemelerden sonra durumdan haberdar olduklarını belirtti. Aktürk, yarışmada birinciye verilen para ödülünü kazanmaları durumunda bir hayır kurumuna bağışlayacaklarını söyledi. Ayrıca Aktürk, Hollanda'daki fabrikalarında günde 50 ton beyaz peynir ürettiklerini, gelecek yıl yapacakları yatırımla bunu günde 120 tona çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yazılım firması sahibi Yusuf Erbil de daha çok taşımacılık sektörüne yönelik yazılımlar yaptıklarını ve Hollanda'da bu alanda en büyük beş şirketten biri olduklarını kaydetti. Erbil, Hollanda'nın yanı sıra Belçika pazarında da etkin bir konumda olduklarını vurguladı.

BİRİNCİ OLAN KİŞİYE 10 BİN EURO

Hollanda'da ilk 10 dereceye giren işadamları ülke genelinde sms ve internet yolu ile belli olacak. Birinci seçilecek firma 10 bin Euro ödül alacak. Türk kökenli Hollandalı şirketleri birinci oldukları takdirde bu parayı zor durumda olacak kişilere bağışlayacaklarını açıkladı.

Öte yandan, Hollanda özel televizyonunun yarışma sonuçları Aralık 2014'te belli olacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.