Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

İki  güzel  haber

İki  güzel  haber

Ağrılı çocuklarda köyden çıkış heyecânı: Doğubayazıt Gençlik Merkezi, hayâtında köyden çıkma fırsatı bulamayan çocuklara, yörenin târihî mekanlarını gezdirdi. Gençlik ve Spor Müdürü; ‘Amacımız kırsalda yaşayan çocuklarımız kendi târih ve kültürüyle tanıştırmak’ dedi. Hayâta geçirilen; ‘Küçük Kalplerin Büyük Umutları’ Projesi ile Ağrı Dağı eteklerinde Bozkurt köyüne giden genç gönüllüler, köy okulunda ve kapı kapı dolaştıkları evlerde, projenin kriterlerine uyan çocukları belirledi. Köy okulunun bahçesinde toplanan 40 çocuk, idâreciler eşliğinde gezinin ilk durağı olan ‘İshak Paşa Sarayı’na götürüldüler. İlk defa gördükleri saraya hayran kalan çocuklar, sarayın odalarında hâtıra fotoğrafları çektirdiler. Medeniyetler beşiği olarak bilinen târihi bölgede Ahmed-i Hani Türbesi, Urartu Kalesi ve Eski Beyazıt Câmisi’ni gezen çocuklar, ilçe merkezideki yemeğin ardından merkezdeki diğer aktivitelere katıldılar. 

Hakikaten ne kadar güzel bir çalışma! Çok sevindim, mutlu oldum. Oradaki yavrularımız için gerçekten bir umut olmuş gelecekleri adına. 

Görevli müdür diyor ki; ‘Amacımız kırsalda yaşayan ve henüz ilçe merkezini görmemiş olan çocuklarımızın hem güzel vakit geçirmelerini sağlamak hem de onları kendi kültür ve târihleriyle tanıştırmak. Biliyorsunuz, ağaç yaşken eğilir. Bu çocuklara bu yaşta bir şeyler verebilirsek ne mutlu bize! Biz özellikle uzak köylerimizi seçiyoruz. Çünkü ilçe merkezlerinde yaşayanlar zâten her şeyi görmüş her şeye doymuş oluyorlar ama köylerde öyle değil. Buralarda yaşayan çocuklarımız, kendilerini önemseyen, kendilerine umut olabilecek bir el bekliyor.’

Rabbim yollarını açık etsin, hizmetlerini, bereketli kılsın inşaALLAH. Darısı aynı çalışmaları diğer yörelerimizdeki evlatlarımız için de yapılmasına… Geçtiğimiz senelerde şimdiki Konya Büyük Şehir Başkanı Uğur İbrahim Altay Selçuklu Belediye Başkanı iken Lise öğrencilerini Çanakkale’ye götürüyor oradaki târihi eserlerden gençlerimizi haberdâr ediyordu. Şimdi bilmiyorum yapılıyor mu? İnşaALLAH yapılıyordur. İsteriz olmasını hem de yol uzun diye uçakla yapılıyordu bu geziler Başkanın kendisi de bizzat iştirak ediyordu. Hep tebrik etmişimdir. Ne güzel bir çalışma! Ne güzel bir tanıtım! Bize göre bu tür faaliyetler gençlerimize kültürel miraslar bırakabilmek adına kıymetine paha biçilemeyen çalışmalardır. Öğrencilerin gönül dokusunu inşa eder. Artarak devam etmesini yetkililerden talep ederiz.

Başka bir faydalı çalışmayı da sizlere duyurmak isteriz. Mâlum dün; ‘İnsan Hakları Günü’ idi.

Zindanlara umut olacaklar : Sisi darbesinin ardından hapishânelere atılan ve avukatları ile görüşmelerine dahi izin verilmeyen binlerce mahkum için bir dev kampanya düzenleniyor. İnsanlık dışı şartlarda tutulanlar için İstanbul’da yürüyüş yapılacak. Dünyânın dört bir yanından mahkumlara mektup gönderilecek

Bilindiği üzere Mısır’da 2013 yılında ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve iktidârına karşı düzenlenen darbede binlerce kişi hayâtını kaybetti. Yine darbeye karşı çıkan binlerce kişi de hapsedildi. Mısır’da darbeye karşı çıkmış siyâsiler, bilim adamları, öğrenciler, avukatlar, doktorlar zor şartlar altında hapiste tutuluyorlar. Âile ve avukatlarıyla görüştürülmeyen bu mazlumların sesleri duyulmuyor. İşte Mısırlı bu mazlumların yaşadığı insanlık dramına dikkat çekmek için çeşitli sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde yakınları Mısır’da cezâevlerinde tutulanların da katıldığı el fenerleri ve meşâlelerle bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

Bunlara ilâveten uluslar arası bir mektup kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında hapishânelerde zor şartlarda kalan Mısırlıların hikâyeleri dünyânın dört bir yanına ulaştırılacak. Avukat Gülden Sönmez; ‘Mısır’da kötü şartlar altında cezâevinde kalanlara unutulmadıklarını göstermek ve cezâevi yönetimine de biz bu insanların yanındayız mesajı vermek için Türkiye’den ve dünyânın birçok noktasından mektuplar gönderilecek’ dedi.

10 Aralık’taki yürüyüşe yakınları hapiste olan Mısırlılar ile Türkiye’den İHH, Özgür-Der gibi birçok sivil toplum kuruluşu katılacaklar. Yürüyüş Fatih Câmi avlusundan başlayarak Saraçhâne Park’ında sona erecek.

Tabi bizler millet olarak her zaman mazlumların yanında olmuşuzdur. Yeni Muhammed Mursîler olmasın diye gösterilen çabalar umut kaynağı olsun diğer mahkumlar için. Emeği geçenlerden Rabb’im râzı olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR