İki farklı stoper

İki farklı stoper

Bu sezon Torku Konyaspor'da 5 kez forma şansı bulan Dossa Junior kariyerinin tek kırmızı kartını bu sezon görürken, 40 maça çıkan Jagos Vukovic ise takımda en fazla süre almasına karşın hiç kart görmedi

Bu sezon Torku Konyaspor'da tek kırmızı kart gören oyuncu olan Dossa Junior, kariyerininde tek kırmızı kartını Torku Konyaspor formasıyla gördü 2015-2016 sezonu öncesi yaz transfer döneminde Legia Warszawa'dan Torku Konyaspor'a transfer olan Portekiz asıllı Kıbrıs Rum Kesimli defans oyuncusu Dossa Junior, kariyerindeki tek kırmızı kartını Torku Konyaspor formasıyla gördü. Torku Konyaspor'un da bu sezon tek kırmızı kartını gören Dossa Junior, devre arası transfer döneminde Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden ve bu sezon PTT 1.Lig'e dtüşen Eskişehirspor'a transfer oldu.

ŞAHAN, İLK KEZ KIZARTTI

Oynanılan maçlarla Spor Toto Süper Lig'de sezon kapandı. Torku Konyaspor bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 69 sarı kart gördü. 69 sarı kartın yanında bir tanede kırmızı kart gören Torku Konyaspor, bu kırmızı kartı ise Dossa Junior gördü. Dossa Junior kariyerinde ilk ve tek olan kırmızı kartını Torku Konyaspor formasıyla gördü. Bu sezon 1 kırmızı kart gören Dossa Junior, Torku Konyaspor formasıyla 2 sarı kart gördü. Torku Konyaspor'un Osmanlıspor'u 2-1 yendiği müsabakanın hakemi Çağatay Şahan, gösterdiği kırmızı kart ile Dossa Junior'un kariyerinde ki ilk ve tek kırmızı kartı gösterdi.Bu sezon Torku Konyaspor forması ile 4 maça çıkan Dossa Junior, kırmızı kart gördüğü Osmanlıspor maçı sonrası Torku Konyaspor'da forma şansı bulamadı. Ara transfer döneminde Eskişehirspor'a transfer olan göbek defans oyuncusu kırmızı-siyahlı forma altında 1 sarı kart gördü.Eskişehirspor formasıyla 5 maça çıkan çıkan Dossa Junior, 4 kez ilk 11'de kendine yer buldu. Ayrıca Dossa Junior, Eskişehirspor forması ile küme düşme üzüntüsü de yaşadı.

İSTİKRAR ABİDESİ

Torku Konyaspor'un bu sezon ki başarısında oynadığı futbol ve istikrarıyla başrol oynayan Jagos Vukovic bu sezon hiç kart görmedi. Bu sezon 39'u ilk 11 olmak üzere toplamda 40 maça çıkan başarılı göbek defans oyuncusu oynadığı futbolla Aykut Kocaman'ın vazgeçilmez oyuncularından biri oldu. Bu sezon 40 maça çıkan Sırp defans oyuncusu forma giydiği maçlarda hiç kart görmedi. Bu sezon takımda en çok forma giyen isimlerden biri olmasına rağmen hiç kart görmeyen Jagos Vukovic, bu istatistiği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Göbek defans oyuncusu olmasına rağmen Torku Konyaspor'un gol yükünü de çeken Sırp futbolcu bu sezon 7 gol atmayı başardı. Attığı 7 golle Jagos Vukoviç, Torku Konyaspor'un bu sezon ligde ve kupada en golcü 3. oyuncusu oldu.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.