İki Askerin Uyuşturucu İtirafı: Çarşı İzninde Uyuşturucuya Kolay Ulaşıyoruz

İki Askerin Uyuşturucu İtirafı: Çarşı İzninde Uyuşturucuya Kolay Ulaşıyoruz

Eskişehir'de iki askerin uyuşturucu kullanmak suçundan yargılandıkları mahkemede verdiği ifadeler uyuşturucu madde temin etmenin sıradanlaştığını gözler önüne seriyor. Tedavi olduktan sonra uyuşturucuya asker ocağında tekrar alıştıklarını...

Eskişehir'de iki askerin uyuşturucu kullanmak suçundan yargılandıkları mahkemede verdiği ifadeler uyuşturucu madde temin etmenin sıradanlaştığını gözler önüne seriyor. Tedavi olduktan sonra uyuşturucuya asker ocağında tekrar alıştıklarını anlatan iki asker, çarşıya çıktıklarında çok kolay uyuşturucu bulduklarını söylüyor. Öğrencilere arkadaş ortamlarına dikkat etmeleri ve cafelere gitmemeleri tavsiyesinde bulunan iki asker, son günlerde bir çok gencin ölümüne sebep olan bonzainin yaprak haline getirilip satıldığını, özellikle Kıbrıs ve Suriye'den çok ucuza geldiğini ifade ediyor.

Eskişehir'de M.G. ve K.Y. askerlik yaparken 'uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak ' suçundan hakim karşısına çıktı. 21 yaşındaki M.G., uyuşturucuya 11-12 yaşlarında ilkokulda mavi önlüklüyken arkadaşlarının etkisi ile kullanmaya başladığını anlattı. Sonra uyuşturucuya alıştığını, akabinde tedavi olduğunu, ancak askerde yine dışarda uyuşturucu alıp kullandığını söyledi. Uyuşturucu kullandığı için pişman olduğunu, artık tedavi olmak istediğini kaydeden M.G., öğrencilere de bir de tavsiyede bulundu. M.G., "Öğrencilere tavsiyem, arkadaş ortamlarına dikkat etsinler, cafelere çok gitmesinler. Ben 11-12 yaşında uyuşturucuya alıştım. Ancak şimdi daha küçük yaştakilerin uyuşturucuya alıştıklarını gözlerimle görüyorum." diye konuştu.

"YAPRAK HALİNE GETİRİLİP SATILAN BONZAİ KIBRIS VE SURİYE'DEN ÇOK UZUCA GELİYOR"

Okullarda uyuşturucu konusunda ders verilmesi gerektiğini belirten M.G, "Okuldayken 10 dakika geç gelsek bizi okula almazlardı, ancak uyuşturucunun zararları konusunda bizi bilinçlendirmediler. Tehlikeleri konusunda gerekli uyarıları yapmadılar." dedi. Bonzai'nin pis bir uyuşturucu olduğunu vurgulayan M.G, tarım ilacı olarak kullanılan bonzainin, yaprak haline getirip satıldığını, Kıbrıs'tan ve Suriye'den çok ucuza geldiğini ifade etti.

Sanık K.Ş. ise daha önce sadece alkol kullandığını, ancak askerlik yaparken çarşı izinlerinde arkadaşlarının etkisiyle uyuşturucu kullanmaya başladığını dile getirdi. K.Ş. "Çarşı izninde 2-3 kez kullandım. İlk başta güzel geliyor, kafayı biraz uyuşturuyor. Hayal ve halüsülasyon görebiliyorsun, zararı sonradan ortaya çıkıyor. Uyuşturucu vücudu çok yoruyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.