İki Annenin Ortak Acısı: Uyuşturucu Çocuklarımızı Elimizden Alıyor

İki Annenin Ortak Acısı: Uyuşturucu Çocuklarımızı Elimizden Alıyor

Uyuşturucu bağımlısı olan çocuklarını kurtarmak isteyen acılı iki anne yetkililerden yardım bekliyor. Çocuklarının uyuşturucu bataklığına sürüklendiğini ve her geçen gün ölüme yaklaştığını söyleyen anneler, devletin uyuşturucu...

Uyuşturucu bağımlısı olan çocuklarını kurtarmak isteyen acılı iki anne yetkililerden yardım bekliyor. Çocuklarının uyuşturucu bataklığına sürüklendiğini ve her geçen gün ölüme yaklaştığını söyleyen anneler, devletin uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kaldığını söylüyor. Çocuklarının uyuşturucu içmediği zamanlarda krize girdiklerini ve anne olarak o durumlarına dayanamadıkları için kendi elleriyle uyuşturucu bulup çocuklarına verdiklerini ifade eden anneler, “Uyuşturucu çocuklarımızı her gün biraz daha elimizden alıyor. Biri uyuşturucu bulmak için 10 gündür kayıpken, diğeri ise yaptığı hırsızlıklar nedeniyle cezaevine girmemek için kaçak hayatı yaşıyor. Çocuklarımıza sahip çıkılsın. Onları ölmelerini izlemek istemiyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

"ÇOCUĞUMA KENDİ ELLERİMLE HER AY BİN 500 LİRALIK MADDE ALIYORUM"

Çocukları uyuşturucu bağımlısı olan iki anne de ortak acılarını dindirmek için yetkililerden yardım istiyor. Seval Ertepe’nin oğlu, 6 yıldır uyuşturucu bağımlısı olarak her gün krizler yaşıyor. “Oğlum ya krize girerse?” korkusuyla işe gittiğini ve aldığı yevmiye ile de elleriyle çocuğuna uyuşturucu aldığını söyleyen Ertepe, hırsızlık nedeniyle 7 yıl ceza alan çocuğunu teslim etmek istemiyor. Ertepe, "Daha önce de çocuğuma yardım edilmesi için çok girişimlerim oldu ancak devletten hiçbir sonuç alamadım. Çocuğum şuan ölümle pençeleşiyor. Hiçbir yardım ve destek görmedim. Bize yardım edilmesini istiyoruz. Çocuklarımızın kurtulmasını istiyoruz. Çocuğum kaşar hırsızlığından 7 yıl ceza aldı. Erkek çocuklarımız hırsız, kız çocuklarımız fuhuş yapıyor. Sokaklar madde satıcılarıyla doldu. Her ay bin 500 liralık madde alıyorum. Artık imkanım kalmadı. Kendi ellerimle alıyorum. Yeter artık çocuklarımız ölmesin. Çocuğumu cezaevine göndermeyeceğim. Oğlumun tedavi edilmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

"ÇOCUĞUMUN NEREDE OLDUĞUNU BİLE BİLMİYORUM"

Arkadaş çevresi ile uyuşturucuya alışan çocuğunu kurtarmak için çalmadığı kapı bırakmayan Özlem Y. ise her geçen gün çocuğunun ellerinden kaydığını söyledi. Uyuşturucuya Ankara’nın her bölgesinde rahatlıkla ulaşılabildiğine dikkat çeken Özlem Y., sokak satıcıları konusunda yetkililerin önlem almasını istedi. Özlem Y. “Şuan 15 gündür çocuğumu görmüyorum. Ne halde olduğunu bilmiyorum. Benim elimde savcılık kararı var. Yakalandığında zorunlu tedavi olması gerektiğine ilişkin ama çocuğuma ulaşan yok. Nerede olduğunu bilmiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum.” şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCU KULLANAN ÇOCUKLARIN 6'SININ YAŞI İSE 11'İN ALTINDA

Türkiye’de son günlerde uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yaşanan ölümler Türkiye gündemini derinden sarsıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) araştırmasında ortaya çıkan sonuçlarda da geçen yıl 48 bin 374 çocuk bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle güvenlik birimlerine getirildi. Araştırmada, Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşının 11'in altına kadar düştüğü ortaya çıktı. Uyuşturucu kullanan çocukların 165'inin yaşı 15-17 aralığında, 42'sinin yaşı 12-14 aralığında, 6'sının yaşı ise 11'in altında olduğu belirlendi. Çocukların 32 bin 849'unun sigara, 4 bin 439'unun esrar, 213'ünün bonzai, 171'inin hap ve 118'inin de eroin kullandığı tespit edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.