Ikea: İddialar İş Etiği Sözleşmesinde Yer Almıyor

Ikea: İddialar İş Etiği Sözleşmesinde Yer Almıyor

IKEA Türkiye, çalışanlarıyla şirket arasında imzalanan sözleşmeye göre sigara içmeleri ya da arkadaşlarından borç istemeleri halinde tazminatsız olarak işten çıkarılacağı iddiası ile ilgili açıklama yaptı. İddiaların gerçeği yansıtmadığını...

IKEA Türkiye, çalışanlarıyla şirket arasında imzalanan sözleşmeye göre sigara içmeleri ya da arkadaşlarından borç istemeleri halinde tazminatsız olarak işten çıkarılacağı iddiası ile ilgili açıklama yaptı. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten şirket, "Haberde bahsi geçen maddelerin IKEA ile çalışanları arasında imzalanan iş etiği sözleşmesinde yer alması söz konusu değildir." dedi.

Birçok kurum gibi her kademeden çalışanıyla iş etiği sözleşmesi imzaladığını dile getiren şirket, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti: "Söz konusu bu sözleşme; gizli şirket bilgilerinin paylaşılmaması, şirket kaynaklarının şahsi çıkarlar doğrultusunda kullanılmaması gibi iş etiği ilkelerini kapsayarak, insan kaynakları uygulamalarıyla birlikte çalışma hayatında karşılaşılabilecek sorunlara ve sorumluluklara rehberlik etmek üzere hazırlanmıştır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.