Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

III. Güzel kitabım

III. Güzel kitabım

Muhterem kardeşlerim, bugün karşınıza III. Güzel kitabım dediğim, TASAVVUFTA ÜÇ TEMEL KAVRAM (RABITA-İ ŞERİFE, TEVESSÜL VE VAHDET-İ VÜCUD) isimli kitabımla çıkıyorum. Bu güzle kitabımı Şerafettin Camii’nin karşısındaki (Tekin Kitapevi, Konya) yayınlandı. İnşallah bu hafta satışa sunulacaktır. Ben, bu güzel kitabımı da emrihak vaki olduktan sonra amel defterimin kapanmaması niyetiyle yazdım. Bu sebepten dolayı güzel kitabım diyorum ve yazımın başlığını bundan dolayı III. Güzel kitabım dedim.

Ebu Hureyre (r.anh)'den rivayet edildiğine göre, Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurur: “İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat. (Müslim, el-Camiu’s-Sahih, Vasiyyet, 14)

Hatırlayın I. Güzel kitabımın adı: ANLAMLARINI YONTTUĞUMUZ KAVRAMLAR (Kardelen Yay. Kitap Dünyası, Konya, 2013)

II. Güzel kitabımın adı: SALAHU’UL KULUB Müellif Halid b. Abdullah bin Muhammed el- Muslih Tercüme ve Şerh eden Sadık KÜÇÜKHEMEK (RUHİ HASTALIKLAR VE TEDAVİ YOLLARI (2015, Tekin Kitapevi)

Elhamdülillah her iki güzel kitabım okuyucusuyla buluştu. Çok güzel olumlu tenkitler aldım. Bazı okuyucular, bize memnuniyetini ifade ettiler. Okuyucumun biri, ANLAMLARINI YONTTUĞUMUZ KAVRAMLAR adlı kitabımı okumuş. Bana telefon açtı ve şöyle dedi: “Hocam Allah senden razı olsun, hilafetin ne anlama geldiğini detaylı bir şekilde öğrendim, RUHİ HASTALIKLAR VE TEDAVİ YOLLARI isimli eserimi okuyan bir okuyucum da bana telefonda şöyle dedi: “Hocam senden Allah razı olsun, akıcı ve öğretici olduğu için kitabını bir oturuşta tamamını okudum.” Yorucu olmadı mı? diye sorduğumda, “Hayır olmadı, Hocam” dedi. (Kitap,80, sayfa)

Gayemiz, milletimizin ihtiyaç duyduğu konularda bilgilendirilmesine katkıda bulunup, duasını almaktır. Seyirci kalmak, mümin olma vasfımızı zedeler, düşüncesindeyim. Çünkü Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurur: “Müslümanların derdini dert edinmeyen, bizden değildir.” (Hâkim, IV, 352)

III. Güzel kitabımı da bu gaye için kaleme aldım. TASAVVUF, RABITA-İ ŞERİFE, TEVESSÜL VE VAHDET-İ VÜCUD kavramları önemli kavramlardır. Bu sebeple bu kavramların içi boşaltılarak anlamları dışında sunulmamalı. Dün olduğu gibi bugün de bu kavramları bazı yazarlar, bazı bilim adamları, maksadı dışında açıkladıkları için halkımız arasında huzursuzluğa sebep olmakta ve kafasında birçok soru işareti oluşmaktadır.

İşte biz bu huzursuzluğun giderilmesine ve zihinlerde oluşan birçok sorulara cevap verilmesine katkıda bulunmak için, TASAVVUF, KERAMET, ŞEFÂAT, KÂMİL RUHLARIN TASARRUFU, RÂBITA-I ŞERİFE, TEVESSÜL VE VAHDET-İ VÜCÛD gibi kavramları geniş bir şekilde açıkladık.

Bazı ilim adamları, KERAMET VE ŞEFAATI, KÂMİL RUHLARIN TA­SAR­RUFUNU inkâr etmektedir. RÂBITA yapan ve dualarında TEVESSÜLE başvuran müminleri ŞİRKLE suçlamaktadır. VAHDET-İ VÜCÛD kav­ramının ana prensiplerini destekleyen âyet-i kerîmeler ve kutsi hadisler olmasına rağmen bu kavramı anlamı dışında değer­lendirerek, ondan birçok yanlış manalar çıkartmaktadır.

Son zamanlarda bir kısım yazarlar, te’lif ettikleri eserle­rinde, basında, bazı televizyon kanallarında, internette bu kavramları sorumsuzca kendi zaviyelerinden değerlendirerek, halkımızı tasavvuf ilminden soğutmaya çalışmaktadır. Hatta bu konuda daha da ileri giderek tasavvuf ehlini miskinlikle suçlamaktadır.

İşte bu sebeple biz bu kavramları, “efradını cami ağyarını mani” bir şekilde muteber kitaplardan faydalanarak yazdık. Bu konuda bize yardımcı olan, Necmettin Erbakan Üniversitesi - İlahiyat Fakültesi, Konya öğretim üyelerine ve okulumuzdaki hoca arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Bu arada burada şunu da söylemekten geçemeyeceğim; 4. Güzel kitabımız yaklaşık altı, yedi ay sonra sizin hizmetinize sunulacaktır. Dua buyurun.

Başta adı geçen kitabımı, halkımızın anlayacağı bir üslupla yazdım. İnşallah faydalı olur. Yapıcı tenkitlerinizi yazılı olarak bildirmenizi talep eder, hepinize saygılar sunarım. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR