İhtisas Merkezi 25. dönem mezunlarını verdi

İhtisas Merkezi 25. dönem mezunlarını verdi

Diyanet işleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi (SEDYİM) 25. Dönem mezuniyet programı gerçekleştirildi.

Diyanet işleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi (SEDYİM) 25. Dönem mezuniyet programı gerçekleştirildi. Konya Ticaret odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Yakup Canbolat, 'Hocaların Hocası' unvanlı Mehmet Savaş Hoca, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Kara, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Ramazan Altıntaş,  SEDYİM Müdürü Ahmet Poçanoğlu, merkez hocaları ve öğrenciler katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan programı açılış konuşmasını SEDYİM Müdürü Ahmet Poçanoğlu yaptı.

img_2936.jpg“Bugün bizim sevinç ve iftihar günümüz” diyen Poçanoğlu, “25. Dönem kursiyerlerimiz 3 yıl süren yoğun bir eğitimden sonra mezuniyeti hak ettiler. Merkezimiz bugün 41 mezun verdi. 11 Kazakistan vatandaşı, 5 KKTC vatandaşı, 1 Kosova vatandaşı, 1 Bulgaristan, 6 Kırgızistan vatandaşı merkezimizden mezun oluyor. Merkezimiz sadece Türkiye’ye değil. Tüm İslam dünyasına hitap ediyor. Pek çok ülkede adımız anılıyor. 1989 yılında kurulan merkezimizden şu ana kadar 790 kursiyerimiz mezun oldu. Bunlar ülkenin her yerinde, dünyanın her yerinde müftü, vaiz, müşavir, ateşe, Diyanet İşleri’nde üst düzey olarak görev yapmaktadırlar. Mezun olan kardeşlerimizin yolu açık olsun. Hocalarımız büyük gayretlerle çalıştılar, buna şahidiz. Onlara da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ahmet-pocanoglu--(2).jpg

img_2940.jpg

DİNİMİZ İLME BÜYÜK ÖNEM VERİR

Daha sonra ise dönem mezunları adına Muhammet Kabakoz bir konuşma yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın topluma doğru bilgiyi ulaştırmak ve dini konularda rehberlik için önemli bir kurum olduğunu belirterek, “Yüksek İhtisas Merkezlerimiz ise bu görevi yetiştirecek din görevlilerini yetiştirmek üzere kurulmuş, ülkemizi en üst düzeyde temsil eden birimlerimizden biridir. Son yıllarda İslam dünyasının içinde bulunduğu durum, doğru dini bilginin ve bu bilgiyi topluma ulaştırmanın önemini daha çok ortaya çıkarmıştır. Bu manada bize çok görevler düşüyor” dedi. Eğitimin toplumların sosyal, kültürel ve ekonomik seviyelerini belirleyen en önemli yapı taşlarından biri olduğun ifade eden Kabakoz, “Dinimiz bu konuya çok önem vermiştir. Savaş halinde dahi Müslümanlar içinde bir gurubun toplumu bilgilendirmek amacı ile savaşa gönderilmemesi  Kur’an’da emredilmiştir. Kargaşanın, terörün en büyük sebebi doğru bilginin topluma ulaştırılamamasıdır. Başkanlığımızın en önemli birimlerinden biri olan bu ilim merkezleri önemlidir. Bu merkezlerde çağımıza uyarlanan dini bilgi topluma aktarılmaktadır. Bu kurumların kurulmasında vesile olanlara teşekkür ediyoruz. Konuşmaların ardından Mehmet Savaş Hoca, dönem mezunlarına temsili olarak ‘son ders’ verdi. Programda ayrıca kursiyerlerin ve hocalarının anılarından oluşan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

mehmet-savas--(2).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.