İhsanoğlu: Türkiye, 10 Ağustos’ta Siyasi Vesayeti Kaldıracak

İhsanoğlu: Türkiye, 10 Ağustos’ta Siyasi Vesayeti Kaldıracak

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, askeri ve bürokratik vesayetin ardından sıranın politik vesayeti kaldırmaya geldiğini, bunun tarihinin de 10 Ağustos olduğunu söyledi. Ekmeleddin İhsanoğlu, Muratpaşa Belediyesi tarafından Konuksever...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, askeri ve bürokratik vesayetin ardından sıranın politik vesayeti kaldırmaya geldiğini, bunun tarihinin de 10 Ağustos olduğunu söyledi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Muratpaşa Belediyesi tarafından Konuksever Mahallesi'nde verilen iftara katıldı. Yemeğin ardından kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yapan İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı makamının kimsenin tekelinde, hiçbir partinin inhisarında olmadığını belirterek, “76 milyon istediği şahsı cumhurbaşkanlığına getirecektir. Bir dikte etme, söz geçirme ameliyesi yoktur. Bunun zamanı geçmiştir.” dedi.

Cumhurbaşkanı seçiminde üç aday yarışmasına rağmen, Başbakan Tayip Erdoğan’ın, devletin ve büyük iş adamlarının imkanlarıyla haksız bir rekabet içinde kampanya yürüttüğünü belirterek, sonra da mağduriyetten bahsedilmesini eleştirdi.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, vatandaşlarının üçüncü dünya ülkeleri gibi sabahtan akşama devlet radyo ve televizyonlarından devlet başkanlarının nutuklarını dinlemeye mecbur bırakıldığını belirten cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, “Bu bana başka ülkeleri hatırlatıyor. Ben onları saymak istemiyor, bir kısmı komşumuzdur. Ben o ülkeleri çok iyi bildiğim için sizin de tahmin edeceğinizi biliyorum.” ifadelerini kullandı.

İkbal peşinde olmadığını dile getiren Ekmeleddin İhsanoğlu, “Bu memlekete hizmet etme derdindeyiz. Biz vesayet kurma peşinde değiliz. Vesayetleri, özellikle parti vesayetini kaldırmak için mücadele ediyoruz. Askeri, bürokratik vesayeti kaldırdıysak şimdi siyasi vesayeti kaldırmak için mücadeleye başlamış bulunuyoruz. Türkiye bu mücadeleyi 10 Ağustos’ta kazanacaktır.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.