İhsanoğlu: İntikam Duygusu İçinde Birbirlerini Kelepçeletiyorlar, Ayıptır

İhsanoğlu: İntikam Duygusu İçinde Birbirlerini Kelepçeletiyorlar, Ayıptır

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, emniyet mensuplarına yönelik operasyon için, “Adli takibat, intikam ruhu içerisinde olmamalı.” dedi. Seçim çalışmaları için İzmir’e gelen İhsanoğlu, şehir turu yaparak vatandaşları selamladı....

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, emniyet mensuplarına yönelik operasyon için, “Adli takibat, intikam ruhu içerisinde olmamalı.” dedi. Seçim çalışmaları için İzmir’e gelen İhsanoğlu, şehir turu yaparak vatandaşları selamladı. Karşıyaka ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın kabri başında dua eden İhsanoğlu, daha sonra Latife Hanım Köşkü Müzesi bahçesinde bir basın toplantısı düzenledi. Sahur vaktinde 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarında görev alan polislerin gözaltına alınmasıyla ilgili soruya, “Bundan maalesef sabah erken haberdar oldum ve üzüldüm. Adli takibat, intikam ruhu içerisinde olmamalı. Eğer gerçekten suç işleyen varsa ister polis isterse milletvekili, bakan olsun, devletin hangi görevinde olursa olsun, en küçüğünden büyüğüne kadar böyle bir şey yapmışsa bu muhakkak ki kanun karşısında eşit muamele, adil bir şekilde yargılanıp kanunda cezası neyse onu alması lazım. Bu uzun zamandan beri birtakım emniyet, yargı mensuplarına, savcı, hakim ve emniyet müdürlerine birtakım lekeleme kampanyaları başlatıldı. Kanun kitaplarında tarifi olmayan suçlarla suçladıklarını görüyoruz. Şimdiye kadar hiçbir makam, bunlar hakkında bir delil ortaya koymadı. Hattâ bunlardan onurları kıran bir şekilde tutuklananların bir kısmı serbest bırakıldı, çünkü her şeye rağmen bizde vicdanlı hakimler var.” diye cevap verdi.

'BUNU YAPTIRANLAR PİŞMAN OLDUKLARINDA TÜRK ADALETİNE MÜRACAAT EDECEKLER'

Emniyet mensuplarının kelepçelenerek gözaltına alınmasına da tepki gösteren İhsanoğlu, şöyle konuştu: “Şimdi bu kadar intikam duygusu içinde birbirlerini kelepçeletiyorlar. Böyle bir şey çok ayıptır, bu yakışmaz bize. Biz bin senelik devletiz, bu olmaz. 90 senelik cumhuriyet değil, arkamızda Osmanlı, Selçuklu var. Biz bu devleti daha dün kurmadık ki. Bu çok ayıptır, bu yakışmaz. Bunu yapanlar ve yaptıranlar, yarın pişman oldukları zaman yine Türk adaletine müracaat edeceklerdir. Meşhur bir söz vardır, ‘Adalet mülkün temelidir’, bir devletin temeli çürürse o devlet çöker. Allah bu memlekete, devlete, millete zeval vermesin, çöktürmesin.”

'YARGIYA SİYASETİN KARIŞMAMASI LAZIM'

Yargı meselesinin çok hassas bir olduğunu, yargının siyasete, siyasetin de yargıya karışmaması gerektiğini vurgulayan İhsanoğlu, “Biz 90 senedir laiklik üzerinde titreye titreye belirli bir noktaya geldik. Laiklik dinin devlete, devletin dine karışmaması demektir, hepimiz bunda hemen hemen hemfikiriz. Herkes bu konuda hassas olduğu için bu konuda sapma olmuyor fakat yargı siyaset ilişkisinde bunu oturtmamız lazım. Eğer bir ülkede siyaset yargıya, yargı siyasete karışıyorsa orada adalet olmaz.” dedi.

'GAZZE İÇİN TEK İCRAAT YAS, BİR ŞİŞE KAN GÖNDEREMEDİK'

Hükümetin Gazze’de hayatını kaybedenler için yas ilan ettiğini de belirten İhsanoğlu, “Tek icraat, yas ilan etti. Bu, saygıyla karşılayacağımız bir husus. Onun dışında nutuk attık, telefonlar, bağırıp çağırdık, bir şişe kan gönderemedik, bir battaniye, konserve kutusu gönderemedik, çünkü herkesle kavgalıyız. Oraya gidecek gıdanın, yardımın iki kapısı var ve siz o iki kapının bulunduğu iki devletle kavgalısınız.” dedi. Bu şartların, konjonktörün olduğu sürece İsrail’in zalimce saldırılarına devam edeceğini söyleyen İhsanoğlu, “Güvenlik Konseyi'nin kapısında kilit olduğu sürece bu olacak. Ben başka bir şey önerdim ama kulak asmıyorlar, bağırıyorlar, halen küfrediyorlar, bize de başkalarına da yalan söylüyorlar. Bir taraftan Gazze’deki kardeşlerimizle dayanışma içindeyken Irak Türklerinin uğradığı katliamlar, tecavüzler, kızların uğradığı tecavüzler unutuluyor. Sırf Filistinli mi olmak lazım? Elbette Filistinlilerle dayanışma ama biraz da Türklerle Allah aşkına dayanışma içinde olun. 50 bin kişi susuz, gıdasız, barınaksız. Bunları kimse ağzına almıyor, varsa yoksa Gazze ama Gazze’ye de yapılan bir şey yok.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin heyecanlı hamasetin dışına çıkıp akıl yürüterek problemleri çözmesi gerektiğini belirten İhsanoğlu, “Yoksa sonumuz kavgalı bir son olacak. Biz kavga değil, huzur istiyoruz. Yurtdışında itibar istiyoruz. Atatürk'ün deyimiyle yurtta sulh, cihanda sulh istiyoruz.” dedi.

'YÜZDE 60 OY ALIRIZ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçiminde oy tahmininin yüzde 56 olduğunun hatırlatılması üzerine İhsanoğlu, kendilerinin alacağı oy oranının yüzde 60 olduğunu iddia etti. Başbakan Erdoğan’ın her şeyi bu seçime göre ayarladığını kaydeden İhsanoğlu, Seçim Kanunu'ndaki değişikliklerin bile buna işaret ettiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı seçiminin bir ay olmasıyla ilgili de, “Bir kişinin ölçülerine göre yapılmıştır. Bir yerden başka yere taşınma süresi bile bir aydır. Çok büyük bir kampanya var. Gerçekten Amerikanvari ama eşit ve adil değildir.” diye konuştu.

'TRT’NİN YAPTIĞI. TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇECEKTİR'

İhsanoğlu, TRT’yi de eleştirdi: “TRT’nin yaptığı, TRT tarihine kara leke olarak geçecektir. Bunu da millet sorgulayacaktır.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.