İhsanoğlu: İki Ayrı İftiraya Maruz Kaldım, Bu Ucuz Siyasettir

İhsanoğlu: İki Ayrı İftiraya Maruz Kaldım, Bu Ucuz Siyasettir

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim sürecinde iki ayrı iftiraya maruz kaldığını belirterek, bu siyasetin ucuz siyaset olduğunu dile getirdi. Ekmeleddin İhsanoğlu, Kayseri’de sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya geldiği...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim sürecinde iki ayrı iftiraya maruz kaldığını belirterek, bu siyasetin ucuz siyaset olduğunu dile getirdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Kayseri’de sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, hakkında iki ayrı iftara atıldığını belirterek, şunları söyledi: "İki iftiraya uğradım. Birinci iftara Çankaya'ya çıktığımda Kur’an-ı Kerim'i yasaklayacakmışım. Allah’ını seversen. İkincisi başörtüsünü de istemiyormuşum. Bu ticaret ucuz bir ticaret. Ucuz siyaset. Bunu birkaç kez söyledim. Kızlarımızın başörtüsü haktır. Dini vecibedir. Kanunen hak sayılması gerektiğini söyledim. Geleneklerimizde örf ve adetimizdir dedim. Bunu alay mevzusu yapıyor ve millete yalan söylüyorlar. 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçimi yapılacak. Bu seçimlerde Başbakan, Başbakanlık imkanlarını kullanıyor. 2 -3 arkadaşı ile adım adım geziyor. Siz vesayetin temsilcisisiniz diyor. Bu vesayet dedikleri yerin adresi Çankaya mı? Orada aziz hemşehriniz oturuyor. Benim eski dostum. Cumhurbaşkanımız vesayetin temsilcisi midir? 7 yıldır görevini ifa ediyor. Vesayetinin temsilci mi? Parlamento'da seçilmedi mi? AK Parti'nin kurucularından değil miydi? 7 yıldır orada ve görevi sürdürüyor. Biz de acaba biz karanlık yerden mi geliyoruz? Milletimize karşı bir düşman oluşturuyorlar. Millet Çankaya’ya birleştiren birisini istiyor. Ayrıştıran birisini istemiyor."

İhsanoğlu, AK Partili büyük bir kesimin kendisine oy vereceğini bildiğini belirterek, "AK Partili birçok kardeşimiz Başbakan'ın şu anki görevinde, Başbakanlık'ta olmasını istiyor. O nedenle bize destek veriyor. Milletimiz Çankaya’da kavga istemiyor. Orasının ayrıştırıcı değil birleştirici olmasını istiyor." diye sözlerini sürdürdü.

"Devletin başına seçeceğiniz insan 76 milyonu kucaklamalıdır." diyen İhsanoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Hem Meclis'in başkanı, hem başbakan hem de cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanacak. Yeni anayasa isteyecek. Fikirlerini kabul ettirecektir. Burada anayasanın ıslaha ihtiyacı vardır. Ama bu şekilde devam etmek zorundadır. Biz göreve geldiğimizde sistemin değişmesi için değil ıslahı için çalışacağız. Biz ekmeğimizi bölüşürüz ama toprağımızı bölüşmeyiz. Böldürmeyiz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.