İhsanoğlu, Bağcılar Ve Güngören'de Vatandaşlarla Bayramlaştı

İhsanoğlu, Bağcılar Ve Güngören'de Vatandaşlarla Bayramlaştı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Bağcılar ve Güngören'de vatandaşlarla bayramlaştı. Çankaya'nın devletin sigortası olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, "O sigorta atmamalı. O sigorta atarsa devlet çöker." dedi. Ekmeleddin İhsanoğlu,...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Bağcılar ve Güngören'de vatandaşlarla bayramlaştı. Çankaya'nın devletin sigortası olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, "O sigorta atmamalı. O sigorta atarsa devlet çöker." dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu ve kendisini destekleyen siyasi partilerin temsilcileriyle birlikte Bağcılar ve Güngören'de vatandaşlarla bayramlaştı. Bağcılar'da aracından inen İhsanoğlu, beraberindekilerle birlikte esnaf ve vatandaşların bayramını kutladı. Seçim otobüsüne doğru yürüyüşü esnasında bir vatandaşın "Evimde ekmek yok" demesi üzerine İhsanoğlu bir miktar para verdi.

Bağcılar Meydanı'nda seçim otobüsünün üzerinden halka hitap eden İhsanoğlu, Türkiye'nin 10 Ağustos'ta tarihi bir karar vereceğini söyledi. Bu seçimin parti, milletvekili, belediye başkanlığı seçimi olmadığını, yanlış bir oy verilmesi durumunda ülkenin 5 yıl kaybedeceğini dile getiren cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Çankaya köşkü bir mesken yeri değil. Çankaya Köşkü devletin sembolüdür. Devletin başı serinkanlı olmalıdır. Devletin başkanı öfkeli olmamalıdır. Devletin başkanının kendisine oy verenlere 'vatanperver' kendisine oy vermeyenlere 'vatan haini' dememelidir. Sorun çözen biri olmalı çünkü Çankaya devletin sigortasıdır. Cumhurbaşkanı devletin sigortası. O sigorta hiçbir zaman atmamalıdır. O sigorta attığı zaman devlet çöker. Zaten adalet mülkün temeli dedik ve bugün bu temel su almıştır. Adalet mefhumu sarsılmıştır. Mahkemelerimiz maalesef siyasetin etkisi altında kalmıştır." diye konuştu.

Konuşmasının ardından seçim otobüsüyle vatandaşları selamlayarak Güngören'e geçen İhsanoğlu, burada bir fırına girerek çalışanlarla bayramlaştı. Buradaki açıklamasında vatandaşın devlet başkanlığı makamına 76 milyonu kucaklayan bir Cumhurbaşkanı istediğini dile getiren Ekmeleddin İhsanoğlu, şunları söyledi: "Seçim yaklaştıkça halk tercihini yapıyor ve halk, Çankaya'ya, devlet başkanlığı makamına bütün 76 milyonu kucaklayan, ayrım yapmayan, siyasi tercih gütmeyen, kendi gündemini başkasına zorlamayan Cumhurbaşkanı istiyor. Bir aile reisi istiyor, bir huzur istiyor, yurt dışında itibar istiyor. Bunları istiyor, bu halkımızın hakkıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı kimsenin inkisarında değildir. Tekel yoktur siyasette. Anayasal haklarda tekel yoktur. Bütün makamlar herkese açıktır, kanunda belirtilen şartlara göre. Kimse burada proje aramasın. Proje halkın projesidir, milletin projesidir. proje varsa milletin projesidir. milli projedir. Bunun da en güzel tezahürünü 10 Ağustos'ta hep beraber göreceğiz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.