İhracatımız artacak

İhracatımız artacak

MÜSİAD Konya Şube Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, “DEİK’in çalışmalarını ülkemizin 2023 yılı ihracat hedefleri doğrultusunda önemsiyoruz. Buralarda yapılan iş gezilerinin olumlu dönüşlerini alıyoruz” dedi

T.C. Ekonomi Bakanlığı bünyesinde bulunan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından 23-24 Şubat 2015 tarihleri arasında T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun himayelerinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AB Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen, Macaristan-Türkiye İş Forumu’na MÜSİAD Konya Şube Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, Özen Kompresör Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Konya Şube Üyesi İbrahim Özen ile Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk da katılım sağladı. Heyet, T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ile aynı uçakta seyahat eden işadamlarının içinde yer alarak Konya’yı temsil etti.

Macaristan-Türkiye İş Forumunun ardından değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak, DEİK’in çalışmalarını ülkemizin 2023 yılı ihracat hedefleri doğrultusunda önemsediğimizi ve bu çalışmaları bir fırsat olarak gördüğümüzü her platformda dile getiriyoruz. MÜSİAD Konya Şubesi olarak daha önce yine DEİK tarafından gerçekleştirilen Güney Afrika ve Latin Amerika İş Gezilerine de katılım sağlamıştık. Buralarda yapılan iş gezilerinin olumlu dönüşlerini alıyoruz. Bu ziyaretlerin devletimiz nezdinde en üst düzeyde katılımlarla gerçekleşmesi gezilerin daha da verimli geçmesini sağlıyor. Ülke olarak hedeflerimiz çok büyük ve biz bu hedeflerimize daha hızlı bir şekilde ulaşmak için daha fazla çalışmalı, daha fazla üretmeli ve aynı zamanda daha fazla ihracat gerçekleştirerek ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlamalıyız. Günümüzde uluslararası pazarda rekabet şartları her geçen gün daha da ağırlaşmakta ve uluslararası Pazar daralmaktadır. Ülke olarak yeni pazarlara ulaşma noktasında sürekli arayış içerisinde olmamız gerekiyor çünkü bölgemizde yaşanan olaylardan çok çabuk etkilenen bir ihracat eğilimimiz var. Tabi Türk sanayiciler olarak yeni pazar arayışlarımızı sürdürürken bir yandan da ihracat konusunda alışık olduğumuz Avrupa pazarında kalıcı olmak ve pazar payımızı artırmak da önem arz ediyor. Bu anlamda Macaristan’la 2 milyar dolar olan ikili ticaret hacmimizi artırmaya yönelik olarak gerçekleştirilen iş forumunun amacına ulaşacağına inanıyoruz. MÜSİAD Konya Şubesi olarak gerek ülkemizin gerekse de şehrimizin hedeflerine ulaşması adına yurtdışı iş gezilerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

YENİ TÜRKİYE YOLUNDA HEDEFLER

Özen Kompresör Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Konya Şube Üyesi İbrahim Özen de, “Ülkemizin Yeni Türkiye yolunda kendine koyduğu hedefler doğrultusunda millet olarak hepimize çok büyük sorumluluklar düştüğünü biliyoruz. Bu hedefler ülkemizin yeni oluşan dünya düzeninde daha fazla söz sahibi olması için büyük öneme sahip. Ülkemiz gelişmekte olan ekonomisi ile birçok dünya ülkesine örnek durumda. Avrupa ülkeleri krizle mücadele ederken ülkemiz ekonomik büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürmektedir. Bu istikrarlı büyümenin devam etmesi adına Devletimizin sanayicilere verdiği destek devam ediyor. Gerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gerekse de Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu yurtdışı gezilerine beraberinde işadamlarını da götürerek Türk sanayicilerinin buradaki işadamlarıyla bir araya gelmelerine ve yeni ticaret olanaklarının oluşmasına büyük önem veriyor. Bu geziler esnasında imzalanan İş Forumları, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Anlaşmalarını işadamları olarak çok önemsiyoruz. Macaristan ile ülkemiz arasında imzalanan İş Forumunun da iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracağına, ekonomik ilişkilerimizi geliştireceğine inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.