İHL öğrencileri Sudan'da Arapça öğrenecek

İHL öğrencileri Sudan'da Arapça öğrenecek

Konya'daki Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören başarılı 15 öğrenci, pratik Arapça eğitimi alacakları Sudan'a törenle uğurlandı.

Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi Arapça Koordinatörü Salih Uysal, okul binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitim-öğretime kısa süre önce başlayan okulun büyük başarılara imza attığını söyledi.

Türkiye'de Arapça ağırlıklı eğitim veren 10 okuldan biri olduklarını belirten Uysal, bu konuda iddialı olduklarını dile getirdi.

Uysal, "Öğrencilerimizin, ilahiyat fakültelerinin hazırlık sınıfı düzeyinde eğitim aldığını düşünüyoruz. Bu doğrultuda okulumuz öğrencileri arasında Arapça bir sınav yaptık. En başarılı 15 öğrencimiz Sudan'a gitmeye hak kazandı. Orada 45 gün süreyle, günlük hayatın içinde pratik Arapça eğitimi alacaklar. Biz de onlara destek vereceğiz" diye konuştu.

Törene katılan Meram Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban ise ilim yolculuğunun dünyadaki en makbul yolculuk olduğuna dikkati çekti.

Öğrencilerden başarı için çok çalışmalarını isteyen Kaban, bu uygulamanın bir gelenek haline getirilmesini beklediklerini ifade etti.

Öğrenciler daha sonra arkadaşları ve öğretmenleriyle vedalaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.