İHH’dan Suriye’ye 8 Yardım TIR'ı

İHH’dan Suriye’ye 8 Yardım TIR'ı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şubesi’nden Suriye’de yaşanan iç savaşta mağdur olanlar için 8 yardım TIR’ı yola çıktı.

Yola çıkan TIR’ları uğurlamak için düzenlenen programa, Konya Valisi Muammer Erol, İHH Konya Şubesi Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal ve AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, dernek üyeleri ve yardımsever vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Konya Valisi Muammer Erol, “Bu işe gönül veren gayret eden bütün kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Hasan Hüseyin Uysal’ın da ifade ettiği gibi, hepimizin yüreğinin en derinlerinde kanayan bir yaraya merhem olma adına, Konya’lılar her zaman yaptıkları gibi, kendilerine yakışanı yapıyorlar. Ve hayır çıtasını en üst noktada en uzakta da olsa yardıma muhtaç yarası kanayan kim varsa oraya ellerini uzatacak şekilde ellerinden ne gelirse esirgemeden tam gaz koşuyorlar. Allah onlardan razı olsun” dedi.

İHH Konya Şubesi Başkanı Hüseyin Uysal, “Malumlarınız, beşinci yıl neredeyse bitmek üzere. Suriye’de bir katliam var. Suriye’de emperyalistlerin büyük bir hedefleri var. Bu hedefleri doğrultusunda, acımasızca kardeşlerimizi, yerlerinden yurtlarından ettiler. Oradaki Türkmen, Kürt Arap bütün kardeşlerimiz mağdur oldu. Tabi biz bir binanın tuğlaları gibi, bir vücudun azaları gibi, olmalıyız. Mümin olarak vazifemiz bu onun için hadisenin başından itibaren, İHH olarak, hiçbir etnik kökene bakmadan, hiçbir mezhebe bakmadan, mağdurun yanında yer alan, mazlumun yanında yer alan, bir teşkilat olarak biz bu acıların başladığı güden bu güne, o kardeşlerimizin yardımlarına koşmaktayız. Ve Türkiye geneli İHH vakfımız olarak bu TIR sayılarını ulaştırdığımız yardım sayılarını büyük rakamlarla büyük sayılarla ifade edilebilecek noktaya ulaştık. 6 bin, 7 bin TIR’dan bahsedebilir durumdayız. Biz Konya olarak da bu kervanda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Suriye’ye 8 TIR yolladıklarını hatırlatan Uysal, “Bu TIR’lar, vasıflı malzeme içeriyor. Yani sadece bir un içermiyor. Bir kumanya paketi düşünün içinde konservesi, cezeryesi, suyunu ve meyve suyunu içeren bir paket. Böyle tam 100 bin paket bulunuyor. İnşallah Rabbim acıları tez zamanda sona erdirir” şeklinde konuştu.

AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun ise, “ Konya yardıma muhtaç olan herkesin yanında ve yardıma muhtaç olan insanlara yardım etmeye de devam etmektedir. Bu duyarlılıklarından dolayı tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yardım TIR’ları dualarla uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.