İHH'dan KTB'ye ziyaret

İHH'dan KTB'ye ziyaret

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, yeni göreve seçilen Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, İHH'nın başta insani yardım olmak üzere insan hakları, insani diplomasi ve arabuluculuk gibi önemli birçok sahada faaliyet gösterdiğini anlatan Uysal, "Gittiğimiz bölgelerde insanlara sadece yardım etmek yerine, onlara kendi ihtiyaçlarını karşılamayı öğretmeye gayret gösteriyoruz. Özellikle Afrika'da açtığımız ziraat fakülteleri bu çalışmalarımızın en büyük örneğidir. Yoğun şekilde misyoner faaliyetlerin gerçekleştirildiği coğrafyalardaki gayretlerimizle bir nebze olsun üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

KTB Başkanı Çevik de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İHH'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Çevik, şöyle devam etti:

"İHH'yı özellikle Mavi Marmara organizasyonundan beri yakından takip ediyorum. Çalışmalarınızın sadece gıda kolisi dağıtmaktan ibaret olmaması çok önemli bir ayrıntı. Özellikle savaş bölgelerinde yürüttüğünüz insani diplomasi faaliyetleri ile çok önemli bir misyonu yükleniyorsunuz. İHH fevkalade hizmetlere imza atıyor. Umut ediyorum ki daha güzel hizmetlerle bu coğrafyalarda daha güçlü bir kardeşlik zinciri kurulur."

Ziyarette, Konya İHH yönetim kurulu üyeleri Hidayet Yılmaz ve Mehmet Çelik ile kurum müdürü Veli Malkır hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.