Hâlid Şen

Hâlid Şen

İftar programları ve dolandırıcılar

İftar programları ve dolandırıcılar

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesine günler kala hutbeler de dahil olmak üzere her yerde “İftar sofralarınızda ihtiyaç sahiplerine yer açın, lüks iftarlardan kaçının” denilerek konuya dikkat çekildi. Peki Ramazan’da buna dikkat edildi mi? Hayır. Geçtiğimiz 6 gün, tüm ayın ne olacağını gösterir haldeydi.

**

Ramazan’ın ilk günü Valiliğin iftarı ile başladı davetler. Sayın Muammer Erol’un gidiş zamanlaması nedeniyle böyle bir tarih seçilmişti fakat bizim açımızdan Ramazan’ın ilk davetiydi. 6 gün geçti basın mensuplarının takip ettiği günlük ortalama iftar sayısı en az 4 oldu. Mütevazi bir sofra da yok gibiydi. Bir muhabir arkadaşım ‘6 gündür ailemle iftara gidemedim’! dedi.

**

Tüm kurumlar davetlerini iyi niyetle yapıyor elbet. Hepsinin kesesine bereket… Fakat pek çok tanıdık yüz, birbirlerini ağırlıyor gibi geliyor. ‘Yapmasak ne olur?’ veya ‘Bu sene ihtiyaç sahiplerini doyuralım’ diye düşünüldü mü acaba? Akrabalar arasında yaşanan bir mevzu, ‘Onlar çağırdı, biz çağırmazsak ayıp olur’ diye mi düşünülüyor acaba.

**

STK zengini şehrimizde iftarların ay sonuna kadar bu yoğunlukta devam edeceğini tahmin ediyorum. Keşke birbirimizi ağırlamak yerine yoksulları ağırlayabilseydik bu iftarlarda. Bu temennimi aileler için de bulunuyorum. Aileler de ‘ayıp olur’ diye düşünerek sofralarında israfa kaçmasın. Az olsun, ihtiyaç sahipleri da unutulmasın…

 

DOLANDIRICININ GEZGİNİ

 

Zengin menülü iftarlar devam ededursun, bir de şehrin diğer yüzüne bakalım. Şehrin yoksulları vardı, onların da yoksulları geldi; Suriyeliler… Kocaman delikanlılar ışıklarda arabanızın camını tıklayıp para dileniyor.

**

Veya eli sargılı biri sizi kaldırımda yürürken durdurup, ‘Kaza yaptım memleketime dönecek param yok. 5 lira ver’ diye kendini acındırabiliyor. Böylelerinin iyi niyetli olmadıklarını birkaç kez tecrübe etim.

**

Geçtiğimiz gün başka bir dilenciye rastladım ki hikayesi oldukça ilginç. İsmini aldıktan sonra kısa bir araştırma sonucu şehir şehir gezen bir dolandırıcı olduğunu anladık. Böyle tipler gerçek ihtiyaç sahiplerine olan güveni de azaltıyor.

**

Gezgin dolandırıcının hikayesini önümüzdeki günlerde gazetemizde bir dosya olarak yayınlayacağız. Ramazanınız mübarek olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR