İesob, İef’de Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekleri Tanıtıyor

İesob, İef’de Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekleri Tanıtıyor

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İESOB) 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) açtığı stant ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı. İESOB’un ‘Alo Esnaf’ başta olmak üzere çeşitli projeleri ve çalışmaları ile...

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İESOB) 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) açtığı stant ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı. İESOB’un ‘Alo Esnaf’ başta olmak üzere çeşitli projeleri ve çalışmaları ile Kaynaklar’daki Birlik Otel’in ve Buca’daki İESOB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin tanıtıldığı stantta, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler de sergileniyor. 2. Hol girişinde bulunan stantta, İESOB görevlileri gelen ziyaretçilere birliğin çalışmaları hakkında bilgiler veriyor, çeşitli ikramlarda bulunuyor. Yorgancı, çömlekçi, nazar boncuk imalatçısı, lehimci, hallaç ve semerci ustalarının hünerlerini sergiledikleri stantta ayrıca Akıllı Tahta kullanılarak Alo Esnaf projesi ziyaretçilere ayrıntılarıyla anlatılıyor.

İESOB’un standına İzmirli oda başkanlarının yanı sıra kent yöneticileri de büyük ilgi gösterdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İESOB standını ziyaret etti. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu standı ziyaret eden protokol üyelerine nazar boncuğu sanatkarının stantta ürettiği nazar boncuğu figürlü süs eşyaları da hediye etti. İEF’nin esnaf sanatkarlar için büyük önem taşıdığını vurgulayan Mutlu, “İzmir Fuarı’nın kente getirdiği canlılıktan en fazla pay alan kesimlerin başında esnaf sanatkarlarımız gelmektedir. Fuar nedeniyle yurt dışından ve ülkenin dört bir yanından ticari amaçla gelen katılımcılara, ayrıca Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin diğer illerinden sosyal amaçla ziyarete gelen kişilere İzmirli esnaf sanatkarlar en iyi hizmeti sunmanın gayreti içindedirler. Fuar nedeniyle kente gelen ziyaretçilerin konaklama, gıda, ulaşım gibi temel gereksinimlerinin yanısıra her türlü ihtiyaçları ve talepleri de ilk elden esnaf sanatkarlarımız tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca fuarın bereketinden Kemeraltı başta olmak üzere kentin çeşitli merkezlerindeki çarşılarının da yararlandığı unutulmamalıdır.”dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.